Više

  Ministarstvo unutarnjih poslova Županije Posavske

  Najčitanije

  Sigurnosna situacija u Županiji Posavskoj u posljednjem mjesecu prošle godine zadovoljavajuća je, navodi se u redovitoj informaciji Uprave policije MUP-a ŽP o stanju sigurnosti na području ŽP za prosinac 2018. g., a na osnovu pokazatelja iz oblasti kriminaliteta, javnog reda i mira i oblasti sigurnosti javnog prometa. Evidentirano je povećanje broja prijavljenih kaznenih djela u odnosu na prethodni mjesec, ali i smanjenje u odnosu na prosinac 2017. g. Obrađeno je 17 prijava kaznenih djela, razriješeno je njih 76,47%. Najčešće su prijavljivana kaznena djela „Ugrožavanje sigurnosti u prometu i krađe“.

  Na području Županije Posavske u prosincu prošle godine ukupno je evidentirano i obrađeno 29 prekršaja iz oblasti javnog reda i mira.

  Na području sigurnosti prometa došlo je do neznatnog smanjenja broja prometnih nesreća u odnosu na studeni 2018. godine kao i u odnosu na prosinac 2017. g. Dogodilo se 18 prometnih nesreća, s dvije teže i 4 lakše ozlijeđene osobe. Nesreće su se najčešće događale na području općine Orašje (13), u općini Odžak (4), a samo jedna prometna nezgoda zabilježena je u općini Domaljevac-Šamac. Policija je kontrolirala 3041 vozilo, prilikom čega je otkriveno 776 prekršaja. Iz prometa je isključeno 19 vozača i 4 vozila. Vozači su najčešće isključeni zbog alkoholiziranosti, a vozila zbog neregistriranosti.

  Tijekom prosinca 2018. godine Jedinica za profesionalne standarde MUP-a ŽP zaprimila je i obradila 4 predstavke na postupanje policije od kojih je 1 okončana kao neutemeljena a 3 se nalaze u postupku, navodi se uz ostalo u izvješću.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti