Više

  Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne politike Vlade ŽP pomoglo projekt obnove ambulante u Oštroj Luki

  Najčitanije

  Na svečan i prigodan način danas ( 05.01.2017.) službeno je otvorena obnovljena ambulanta obiteljske medicine u Oštroj Luki (općina Orašje). Okupljene goste, među kojima su bili resorni ministar zdravstva, rada i socijalne politike u Vladi Županije Posavske Damir Živković , ministri u Vladi ŽP, načelnik općine Orašje Stanko Vincetić, te ostali dužnosnici, pozdravila je u ime Doma zdravlja Orašje ravnateljica dr. Ljiljana Leovac.  Prigodne riječi uputio je i ministar Živković.

  -Ovo je važan projekt za zdravlje mještana najudaljenije mjesne zajednice od općinskoga središta Doma zdravlja i Županijske bolnice u Orašju. Uvjerio sam se da mještani nisu imali odgovarajuće uvjete za kvalitetnu zdravstvenu zaštitu pa smo u kratkom vremenu realizirali projekt obnove ambulante za koju je ministarstvo izdvojilo 22.000 ,00 KM, izjavio je ministar Živković u pozdravnim riječima uz otvorenje ambulante.

  -Iako smo nekoliko puta aplicirali prema federalnim institucijama za obnovu ove sektorske ambulante, ipak je na kraju u realizaciji projekta pomoglo resorno županijsko ministarstvo, na čemu se zahvaljujemo . Ambulanta je bila do te mjere neuvjetna za rad, da je bilo ugroženo zdravlje pacijenata, no nakon obnove ova ambulanta obiteljske medicine jedna je od najljepših u širem okruženju, kazala je dr. Leovac. Značaj obnove ambulante potvrdila i glavna medicinska sestra Taiba Nurkić. – Dom zdravlja u Orašju, tvrdi, preopterećen je, pa je dobro što je objekt ambulante  obnovljen na takav način da se mogu dobiti sve zdravstvene usluge.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti