Više

  Ministri u Vladi F BiH Katić i Nedić s direktorom Lasićem u Vladi Županije Posavske

  Najčitanije

  Predsjednik Vlade Županije Posavske jučer (08.02.) je u sjedištu Vlade ŽP u Orašju održao sastanak sa članovima federalne Vlade: Andrijanom Katić, ministricom prometa i komunikacija u Federaciji BiH i Željkom Nedićem, ministrom prostornog uređenja u Vladi Federacije BiH. U izaslanstvu je bio i Denis Lasić – v.d. direktora JP Autoceste Federacije BiH. Na radnom sastanku su sudjelovali: Ivo Vincetić, zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH, Dragutin Živković, ministar gospodarstva, rada i prostornog uređenja Županije Posavske i Pero Radić, ministar prometa, veza i zaštite okoliša Županije Posavske i gradonačelnik Orašja Marijan Oršolić.

  Nakon sastanka u izjavi za medije predsjednik Vlade Županije Posavske Đuro Topić je kazao:
  -Razgovarali smo prije svega na temu trase autoceste u Posavini (Tuzla-Brčko-Orašje). Potrebno je prije svega završiti postupak izrade, odnosno usvajanja Prostornog plana Županije Posavske u kojoj će biti ucrtana trasa autoceste, odnosno njena dionica na području Županije Posavske. Kroz razgovor smo potvrdili i ono što smo ranije komunicirali sa Autocestama Federacije. Očekujem ove godine usvajanje Prostornog plana i da ćemo imati izrađenu projektnu dokumentaciju u prvoj fazi. Dakle, ova tema bi trebala jako brzo krenuti u realizaciju, što nam je direktor JP Autoceste Lasić potvrdio. Informirani smo također o planovima federalnog ministarstva prometa i komunikacija kada je u pitanju pomoć županijama odnosno općinama u saniranju i rekonstrukciji, odnosno izgradnji lokalnih i regionalnih cesta, te o planovima Direkcije za ceste Federacije BiH za investiranje u magistralne ceste na području Županije. Mogu potvrditi da smo imali jako konstruktivne razgovore i saznali sve ono što je važno za naše projekte i planove na području Županije Posavske. Kazao je predsjednik Vlade Topić.

  Ministrica prometa i komunikacija u Vladi Federaciji BiH Andrijana Katić uz ostalo je naglasila:
  -Dopustite mi da najprije izrazim zadovoljstvo što sam u Županiji Posavskoj. Posjetili smo općinu Odžak, a nakon toga stigli u Vladu Županije Posavske u Orašje gdje smo razgovarali o ne samo o projektima vezanim za Orašje, nego i o projektima koji su vezani za cijelu Županiju Posavsku. Poseban je naglasak bio na autocesti Tuzla-Brčko-Orašje. Mogu istaknuti da mi je drago što imamo konsenzus oko toga kuda ta autocesta treba prolaziti. Isto tako mi je drago da smo informirani kako bi se u ovoj godini trebao usvojiti Prostorni plan u koji će ta trasa biti ucrtana. Razgovarali smo također i o važnoj temi, novom mostu preko Save, koji bi trebao spojiti dva grada, dvije županije odnosno dvije države BiH i RH. Želimo ponovno aktualizirati, odnosno dinamizirati aktivnosti kada je u pitanju ovaj most međutim, naravno, nije samo do nas sa strane Bosne i Hercegovine nego trebamo ponovno intenzivirati razgovore i s Republikom Hrvatskom jer puno toga ovisi i o resornom ministarstvu Republike Hrvatske. Teme razgovora su vođene i o temama vezanim za magistralne ceste, regionalne i lokalne. Predviđeni su projekti Županije Posavske na svim razinama kako u planovima poslovanja cesta Federacije tako i u planovima federalnog ministarstva komunikacija, dakle, želimo da podržimo odnosno pratimo ovo područje u projektima koje je za nas od strateške važnosti, kazala je ministrica Katić.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti