Više

  Ministrica Andrić održala radni sastanak s ravnateljima osnovnih i srednjih škola

  Najčitanije

  Danas (29.06.) je, uz poštivanje svih higijensko-epidemioloških mjera, u Školskom centru fra Martina Nedića u Orašju održan redoviti sastanak predstavnika Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i sporta Županije Posavske i ravnatelja osnovnih i srednjih škola Županije Posavske. Sastankom je predsjedavala i rukovodila ministrica prosvjete, znanosti, kulture i sporta Ana Andrić koja je, između ostalog, naglasila da je cilj sastanka sagledati završetak nastavne 2020./21. godine i probleme koji se mogu pojaviti u organiziranju nove školske 2021./22. godine. godine.

  Ravnatelji iz svih škola podnijeli su izvješća o uspjehu učenika u učenju i vladanju te o realiziranju nastavnog plana i programa u nastavnoj 2020./21. godini, kao i o broju prijavljenih učenika u predškolske odjele i odjele prvih razreda osnovnih i srednjih škola za narednu školsku godinu. Osim navedenih tema, razgovaralo se o nastavku digitalizacije odgojno-obrazovnih ustanova, odabiru škole, koja će u potpunosti prijeći na vođenje razrednih knjiga u digitalnom obliku te o predstojećoj kurikularnoj reformi. Rukovoditelji škola imali su prigodu iznijeti i svoje potrebe vezane za opremanjem kabineta i knjižnica, a Ministarstvo će i dalje koordinirati u obukama učitelja i nastavnika vezanim za digitalizaciju i organizirati predavanja na teme koje su im potrebne za razvijanje različitih kompetencija.

  Na kraju sastanka, ministrica Andrić zahvalila je svim ravnateljima na iscrpnim izvješćima, na predanom radu i koordinaciji s Ministarstvom u rješavanju brojnih problema koji su se pojavljivali tijekom izazovne i teške nastavne godine, jer samo uvezanošću i blagovremenim dostavljanjem svih informacija, možemo riješiti nove situacije, koje donosi ovo vrijeme pandemije. Ministarstvo i ravnatelji će i dalje nastaviti koordinaciju kako bi naredna školska godina započela na vrijeme i kako bi nastava u svim školama ostala stručno zastupljena, a učenicima i ostalim djelatnicima naših škola, ministrica Andrić poželjela je ugodne ljetne praznike, izvijestili su iz Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i sporta ŽP.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti