Više

  Ministrica Andrić održala sastanak na temu stanja sigurnosti učenika

  Najčitanije

  Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i sporta Županije Posavske danas je organiziralo sastanak nakon kojeg je ministrica Ana Andrić javnost izvijestila o temi sastanka:
  -U sklopu redovitih aktivnosti Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i sporta Županije Posavske, potaknuti dodatno tragičnim događajem u beogradskoj osnovnoj školi, danas smo održali sastanak s ravnateljima osnovnih i srednjih škola, a na kojem su nazočili i ravnatelj policije gospodin Živković i ravnateljica centra za socijalni rad gospođa Martinović. Posebnu pozornost usmjerili smo na stanje sigurnosti učenika i objekata u kojima se odvija odgojno obrazovni proces.
  Sustavnim aktivnostima Vlada naše županije proračunom osigurava sredstva za stvaranje pretpostavki za dostizanjem i očuvanjem poželjnih i primjerenih materijalnih uvjeta i odgovarajuće kadrovske popunjenosti uposlenika koji izravno sudjeluju u nastavnom procesu. Posebice smo se danas usmjerili na sigurnost učenika naših škola na opasnosti kojima su izloženi vanjskim utjecajima, ali onaj oblik sigurnosti u kojem učenici potencijalno predstavljaju ugrozu svojim kolegama iz razreda, odnosno škole.
  Zaključili smo da opreza u promatranju svakodnevnog ponašanja, promjeni ponašanja, onako bezazlenim situacijama ne manjka, ali da ćemo pratiti i uz pojačani angažman pedagoga, ravnatelja, stručnih suradnika, učitelja, nastavnika i profesora u slučaju potrebe pravovremeno reagirati. Naglašavam da je trenutačno stanje sigurnosti u našim školama zadovoljavajuće, a ujedno bih istaknula da nema mjesta širenju neprovjerenih informacija u svezi opasnih situacija među učenicima pojedinih osnovnih, odnosno srednjih škola.
  Zamolila bih sve vas učenike, roditelje, uposlenike škole da eventualna saznanja o potencijalno opasnim radnjama i namjerama koje se tiču sigurnosti ili ugroze učenika, proslijedite nama u ministarstvo, policiji, rukovodstvu škole, a prije svega uposlenicima škole. Samo tako ćemo u međusobnoj sinergiji preventivnim djelovanjem spriječiti i onemogućiti negativno po drugi ili za pojedinog učenika ili uposlenika škole opasno postupanje.
  Dragi učenici, znam da znate, ali ću ipak ponoviti, u školskoj torbi nosite knjige, bilježnice i školski pribor. Osim želje za stjecanjem znanja, učenjem i druženjem, ne treba vam ništa drugo. Ne treba vam nikakvo stvarno oružje niti plastične imitacije. Ne trebaju nam popisi vaših školskih kolega kojima želite nauditi. Napravite popis onih koje želite obradovati, ugodno iznenaditi, nasmijati, zamoliti za pomoć. Ne zaboravite da ako već imate problem, iste rješavamo razmjenom mišljenja međusobno i razgovorom s onim koji su dio školskog i sigurnosnog sustava naše županije i koji su tu upravo zbog vas, izjavila je Ana Andrić, ministrica prosvjete, znanosti, kulture i sporta Županije Posavske.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti