Više

  Ministrica Andrić u Zagrebu potpisala ugovor o financijskoj potpori projektima

  Najčitanije

  U Zagrebu je u prostorijama Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje jučer (18.12.) ministrica prosvjete, znanosti, kulture i športa Vlade Županije posavske Ana Andrić potpisala ugovore o dodjeli financijskih potpora projektima za poticanje povratka Hrvata i stvaranje održivih uvjeta života u Bosni i Hercegovini. Predstavnici domaćina svečanosti, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje g. Nikola Mažar, državna tajnica Ministarstva vanjskih i europskih poslova gđa. Zdravka Bušić te državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Zvonko Milas, svečano su uručili ukupno 35 ugovora vrijednih 3.800.000,00 kuna.

  Ovom prilikom državni tajnik Nikola Mažar, pozdravio je sve prisutne ispred Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje te naglasio kako ga osobno veseli veliki broj pristiglih projekata (152), što svakako s jedne strane pokazuje potrebu Hrvata u Bosni i Hercegovini da im se na ovakav način pomogne, dok s druge strane pokazuje i povećanu aktivnost hrvatskog naroda na tom prostoru. Naglasio je da se te aktivnosti iz godine u godinu povećavaju, da sam povratak Hrvata u Bosnu i Hercegovinu prelazi u održivi ostanak što se može vidjeti u pristiglim projektima kroz koje udruge, poljoprivredna gospodarstva, poduzetnici, svi oni koji se bave s povratnicima, crkva i župe stvaraju projekte koji odgovaraju potrebama sadašnjosti i budućnosti hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini.

  Državni tajnik Zvonko Milas, izrazio je veliku čast što je prisutan na svečanosti zajedno sa svojim sunarodnjacima iz Bosne i Hercegovine, s ljudima koji se bore za život Hrvata u BiH na način da on bude doista ono što bi svačiji život trebao biti. Naglasio je da upravo zahvaljujući ovakvim projektima i svim dobrim zamislima Hrvata koji žive u Bosni i Hercegovini, Vlada Republike Hrvatske prepoznaje te potrebe i omogućuje financiranje ovakvih projekata, navodi se u priopćenju Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti