Više

  Ministrica Andrijana Katić u prvoj radnoj posjeti Vladi Županije Posavske

  Najčitanije

  Predsjednik Vlade Županije Posavske Đuro Topić održao je danas (5.7.) u zgradi Vlade ŽP u Orašju sastanak s izaslanstvom Federalnog ministarstva prometa i komunikacija predvođenog ministricom Andrijanom Katić.
  Na sastanku su sudjelovali ministar prometa, veza i zaštite okoliša Županije Posavske Pero Radić, savjetnik ministrice Katić, Josip Nikolić, zastupnik i član Odbora za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH Ivo Vincetić, gradonačelnik Orašja Marijan Oršolić, načelnica Općine Odžak Nada Ćulap i Stjepan Piljić, načelnik Općine Domaljevac-Šamac.

  O temama sa sastanka u izjavi za javnost predsjednik Vlade Županije Posavske Đuro Topić je naglasio:
  -Zadovoljstvo nam je bilo ugostiti federalnu ministricu prometa i veza Katić koja nas je upoznala sa aktivnostima koje ministarstvo planira u četverogodišnjem mandatu . Najviše nas je zanimalo ono što se odnosi na Županiju Posavsku. Imali smo priliku čuti i naše načelnike, gradonačelnika i ministra o stanju lokalnih, regionalnih i stanju magistralnih cesta u nadležnosti Federacije koje su na našem su području. Bilo je riječi o projektima koji su ranije kandidirani prema federalnoj Direkciji za ceste, ali i aktualnim prioritetnim projektima. Za nas je jako bitno da se otvori i nastavi intenzivna priča vezano za autocestu Orašje-Brčko-Tuzla, odnosno njenu dionicu na području Županije Posavske. Zbog toga je potreban novi most na Savi Orašje-Županja. Isto tako potrebno je podići na višu razinu rješavanje problema mosta u Prudu kao i općenito održavanje mostova između BiH i RH. Znamo da ta tema nije u nadležnosti ministarstva, ali se svakako mora naći načina za održavanje tih dijelova mosta, odnosno prelaza koji su na prostoru BiH. Razgovarali smo o još nekim projektima kao što je završetak obilaznice u Odžaku, otvaranja teme vezano za gradnju obilaznice u Orašju, modernizaciju magistralnih cesta, regionalnih cesta sa pješačkim i biciklističkim stazama. Dakle, pred nama je poprilično puno posla, no vjerujem u kvalitetnu i dobru suradnji sa ministarstvom, te realiziranje projekata kroz naredne tri godine, izjavio je predsjednik Vlade ŽP Đuro Topić.

  Federalna ministrica Andrijana Katić je nakon sastanka u Vladi Županije Posavske u Orašju je izjavila: -Zadovoljstvo mi je biti danas ovdje u Posavskoj županiji. Ovo je moj prvi sastanak, ne samo u Vladi Županije Posavske, nego općenito jedan od mojih prvih službenih sastanaka. Razgovarali smo vrlo konkretno o projektima vezanim za područje Županije Posavske. Izdvojila bih projekt sanacije regionalnih županijskih cesta i mislimo da će ti projekti biti vrlo brzo završeni, iako je konkretan rok do kraja ove godine. Što se tiče drugih projekata istaknuli bi projekt sa Republikom Hrvatskom, to je most Orašje-Županja. Iako to nije moja nadležnost, odnosno ministarstva kojeg predstavljam, svakako ćemo tu temu nominirati u razgovorima sa kolegama iz Republike Hrvatske. Od ostalih projekata, pozorno smo saslušali zahtjeve lokalnih zajednica općine Odžak, Domaljevac-Šamac i grada Orašja. Mislimo da kao ministarstvo možemo pomoći u realiziranju nekih projekata važnih za lokalne zajednice, izjavila je Andrijana Katić, federalna ministrica prometa i komunikacija.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti