Više

  Ministrica civilnih poslova u BiH Gudeljević u Vladi Županije Posavske

  Najčitanije

  Predsjednik Vlade Županije Posavske Đuro Topić u sjedištu županijske izvršne vlasti u Orašju primio je u službenu posjetu ministricu civilnih poslova u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine Ankicu Gudeljević. Na sastanku je uz ministricu Gudeljević bio nazočan predstojnik Ureda ministrice civilnih poslova BiH Davor Bošnjak. U razgovorima su sudjelovali predsjednik Skupštine Županije Posavske Blaž Župarić, ministrica prosvjete, znanosti, kulture i sporta Ana Andrić i ministar zdravstva i socijalne politike Damir Živković.

  U izjavi za medije predsjednik Vlade ŽP Đuro Topić zahvalio se ministrici na posjeti i pojasnio teme o kojima su razgovarali.
  – Sama činjenica da je ovo bila prva posjeta Županiji Posavskoj ministra ovog resora govori da je nedostajalo komunikacije i koordinacije, barem ove formalnije, iako je komunikacija ministarstva s pojedinim ministarstvima u Županiji funkcionirala. Ministrica nas je upoznala s aktualnostima iz njenoga resora, osobito u kontekstu sektora obrazovanja i znanosti, ali isto i onoga što je danas aktualno. Bile su to teme vezane za koronavirus, procese cijepljenja, nabavke cjepiva i svega onoga što već preko godinu i pol dana svi zajedno živimo u Bosni i Hercegovini kroz pandemiju. Zahvalili smo se na svim projektima koji su financirani na području Županije Posavske u sektorima kulture i sporta iz pravca ovog ministarstva. Vjerujem da će, kada se i ako se stanje u Vijeću ministara i u funkcioniranju državnog proračuna normalizira, imati priliku da naše ustanove kulture, prvenstveno sportska društva, koriste i ubuduće ova sredstva. Dotakli smo i za nas vrlo važne i aktualne teme deminiranja, a koja se dotiče Ministarstva civilnih poslova. Dobili smo informacije koje će nam ubuduće koristiti pri kandidiranju projekata vezano za deminiranje, izjavio je predsjednik Topić.

  Novinarima se obratila i ministrica Ankica Gudeljević:
  -Iznimno mi je bilo drago čuti činjenicu da sam prva ministrica civilnih poslova koja je došla u posjetu Županiji Posavskoj, a moram reći da to nije prvi put da čujem pri mojim posjetama i drugim županijama i kantonima gdje sam dobila isti komentar. Ranije očito nije bila praksa da državni ministar iz tog ministarstva posjećuje županije i kantone. Ja sam sebi zacrtala kad sam preuzimala mandat da ću uspostaviti kontakte i komunikacije sa svim razinama vlasti u Bosni i Hercegovini. Široka je lepeza oblasti koja se nalaze u koordinirajućoj ulozi ministarstva civilnih poslova, a to je prije svega obrazovanje, kultura, znanost, šport, mladi, zdravstvo, pa čak i deminiranje. Iako su nadležnosti za određene oblasti na drugim razinama vlasti, ja itekako smatram da ima potrebe za suradnjom, razgovorima, razmjenom stavova i informacija. Smatram vrlo bitnim informiranje sa državne razine o svim aktualnim projektima i aktivnostima. Meni je također ova posjeta vrlo korisna iz razloga što sam imala prilike čuti sa kojim se sve problemima i poteškoćama susreću predstavnici vlasti u Županiji Posavskoj i naravno, gdje Ministarstvo civilnih poslova ima nadležnosti i mogućnost pružiti potporu. Dotakli smo se mnogih tema, a mene veseli da kada čujem o svakom napretku koji se dešava u Županiji Posavskoj. Raduje me i otvaranje muzeja pri franjevačkom samostanu u Tolisi. Mislim da će biti jako lijepo da se sve ovo blago koje se nalazi u samostanu otvori za javnost, kako bi svi imali mogućnost pogledati vrijedne eksponate. Što se tiče Ministarstva civilnih poslova, stojimo na raspolaganju za svaki vid pomoći i potpore koja je potrebna vlastima Županije Posavske, izjavila je ministrica Gudeljević.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti