Više

  Misija : socijalna uključenost

  Najčitanije

  Projekt ”Misija: socijalna uključenost” projekt je razmjene mladih sa susjednim partnerskim zemljama Hrvatskom, Bosnom i Hercegovinom te Srbijom, a koji je namijenjen mladima s manje mogućnosti u dobi od 18 do 25 godina. Provodi se u sklopu programa Erasmus+, a financira ga Europska komisija posredstvom Agencije za mobilnost i programe Europske unije. U projektu sudjeluju sudionici iz Gradskog društva Crvenog križa Županja, sudionici iz Crvenog krsta Sombor te sudionici iz Udruge osoba s posebnim potrebama ”Put u život” Orašje. Aktivnosti se provode u Odmaralištu GDCK-a Županja, a trajat će od 6. rujna do 15. rujna 2017. godine. Projektom je planirano uključivanje 48 sudionika.

  Ovaj projekt razmjene mladih sukladan je ciljevima i prioritetima Erasmus+ programa jer ima za cilj promicanje jednakosti i inkluzije tako što će omogućiti pristup sudionicima s manje mogućnosti i potaknuti njihovu socijalnu uključenost. Sudionici ovog projekta će steći ili unaprijediti svoje komunikacijske i socijalne vještine kako bi se potaklo na samozastupanje, stvaranje i iznošenje svojih stavova i asertivno zauzimanje za svoja prava. Potaknut će se razvoj interesa kod mladih s manje mogućnosti, kako bi utjecali na njihove životne navike i potaknuli ih na korištenje resursa u svojoj zajednici, sudjelovanje u društvenim aktivnostima njihove zajednice.

  Upravo usmjerenost prema mladima s manje mogućnosti jedan je od stupova rada Europske unije na području mladih s obzirom na činjenicu da su oni najviše pogođeni ekonomskom krizom i njezinim posljedicama. Ovi mladi nalaze se u realnoj opasnosti da budu potpuno isključeni iz društvenog života stoga ovim projektom želimo mladima s manje mogućnosti osigurati stjecanje vještina koje će im omogućiti da ostvare svoj puni potencijal u životu i da se ostvare kao punopravni članovi društva te da iz društva ni u kojoj mjeri ne budu isključeni.

   

   

   

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti