Više

  Mladi iz Njemačke i Mađarske posjetili Vladu Županije Posavske

  Najčitanije

  Tridesetak mladih iz Njemačke i Mađarske posjetili su sjedište Vlade Županije Posavske u Orašju. Predsjednik Vlade ŽP Đuro Topić ih je pozdravio i predstavio županiju i ministarstva koja čine županijsku Vladu, te odgovorio na njihova pitanja.

  Mladi su, u organizaciji Jugendkirche „Crossport to Heaven“ sa sjedištem u Frankfurt-Hahnu, gosti Srednje strukovne škole u Orašju. Suradnja je počela prošle godine kada su učenici Srednje strukovne škole bili desetak dana gosti u Njemačkoj skupa s mladima iz Mađarske i Litve, a ovoga puta su u uzvratnom posjetu.

  Tijekom boravka, uz Posavinu, posjetit će Vukovar, Zagreb, Sarajevo i Beograd. Gosti su smješteni u obiteljima u župama Grebnice-Bazik, Tolisa, Orašje i Vidovice.


  -Susret nema samo molitveni dio jer je želja mladima pokazati zajedništvo kroz upoznavanje drugih kultura, vjera, područja kako bi različitosti prihvaćali kao osobno obogaćivanje, kazala je profesorica u Srednjoj strukovnoj školi u Orašju Magdalena Mišković.

  Kroz poznati projekt koji se provodi diljem svijeta „72 sata izazova“, u isto vrijeme provodila se „Utrka za mir“ u Frankfut-Hahnu i u Orašju kao potpora BiH na putu za EU. Oko 100 srednjoškolaca sudjelovalo je u biciklijadi, a kroz „Utrku za mir“ u Frankfurt-Hahnu prikupljana su sredstva za Udrugu osoba i djece s poteškoćama u razvoju „Put u život“ (PUŽ) Orašje. Mladi su obišli i vjerske i kulturne ustanove na području Županije Posavske.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti