Više

  Modernizacija srednjeg strukovnog obrazovanja u Županiji Posavskoj

  Najčitanije

  Ministrica prosvjete, znanosti, kulture i sporta ŽP Ana Andrić je danas (2.6.) u zgradi Vlade Županije Posavske u Orašju održala sastanak s ravnateljem Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih RH Miletom Živčićem. Na sastanku su sudjelovali: pomoćnica ravnatelja Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih Vesna Anđelić, ravnateljica Srednje strukovne škole Orašje Mirjam Filipović-Dominković, ravnateljica SŠ Pere Zečević Odžak Ivanka Pudić, ravnatelj Gimnazije Županja Ivica Živković, pomoćnica ministrice za prosvjetu, znanost, kulturu i sport Zorica Raguž-Osmanagić i stručna savjetnica za srednje obrazovanje Marija Zečević. Tema sastanka je „Projekt o modernizaciji srednjeg strukovnog obrazovanja“, a u kojem Županija Posavska sudjeluje u okviru projekta prekogranične suradnje s Republikom Hrvatskom. Nakon sastanka predstavnici Agencije za srednje strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih su održali prezentaciju projekta o modernizaciji srednjeg strukovnog obrazovanja za nastavnike srednjih škola u Školskom centru fra Martin Nedić Orašje.

  -Zahvaljujem se predstavnicima Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih što su nam došli predstaviti projekt modernizacije srednjeg strukovnog obrazovanja. Ovo je novi pristup, drugačiji, fleksibilniji u poučavanju naših učenika koji će pridonijeti unaprjeđenju i razvoju srednjeg strukovnog obrazovanja u Županiji Posavskoj, izjavila je Ana Andrić, ministrica prosvjete, znanosti, kulture i sporta ŽP.

  -Kroz „Projekt o modernizaciji srednjeg strukovnog obrazovanja“ organiziramo i financiramo izradu novih strukovnih kurikuluma, a sve s ciljem modernizacije strukovnog obrazovanja i osposobljavanja u Republici Hrvatskoj. Radi se o projektu koji se financira iz Europskog socijalnog fonda. Cilj je modernizirati način organizacije nastave, poučavanja učenika jer smatramo da je u ovom trenutku na ovoj razini razvoja gospodarstva i tehnologije ne moguće nastaviti raditi na isti način kao što smo radili prije 20, 30 godina, izjavio je Mile Živčić, ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti