Više

  MUP Županije Posavske o stanju sigurnosti u 2018. g.

  Najčitanije

  U prostorijama MUP-a Županije Posavske u Orašju održana je press konferencija na kojoj je novinarima prezentirana Informacija o stanju sigurnosti za 2018. g. -Stanje je zadovoljavajuće, što je rezultat pokazatelja u oblasti kriminaliteta, javnog reda i mira te sigurnosti javnog prometa, zaključio je komesar MUP-a policijski komesar MUP-a ŽP generalni inspektor Marijan Mikić.
  Došlo je do neznatnog smanjenja ukupnog broja kaznenih djela u odnosu na isto razdoblje 2017. g. i to za 17 djela, povećala se ukupna razriješenost za više od 3 %, te je zabilježeno blago smanjenje naknadne otkrivenosti za 3,67 %. U prošloj godini nije bilo KD iz oblasti organiziranog kriminala, terorizma niti drugih oblika protupravnog ponašanja s elementima nesagledivih posljedica. Obrađena su 243 kaznena djela i ukupno razriješeno 70,78 %. Prošle godine zaprimljeno je 6 prijava otuđenja putničkih vozila, od kojih su tri pronađena i vraćena vlasnicima.
  Izneseni su i podaci o broju prekršaja iz oblasti javnog reda i mira, gdje je stanje ocjenjeno stabilno zbog znatnog smanjenja broja u odnosu na 2017. g. Evidentirano je i obrađeno 145 prekršaja u prošloj godini, a godinu prije 199. Najčešće su činjeni prosjačenjem, zatim drskim ponašanjem, dok je u 25 slučajeva bilo vrijeđanja i omalovažavanja ovlaštenih službenih osoba tijekom vršenja dužnosti. Na konferenciji je iznesen i podatak o smanjenju broja prometnih nezgoda za 16 ili 6,45%. Prošle godine na prometnicama u ŽP dogodilo se ukupno 232 prometne u kojima su nažalost živote izgubile dvije osobe (motociklisti), a godinu ranije 248 prometne u kojima su živote izgubile četiri osobe.
  U MUP-u ŽP trenutačno je 156 policijskih službenika. Prošle je godine primljeno 7 policijskih službenika u činu policajac, a krajem 2018. g. izabrano je 10 policajaca sa srednjom i 2 s visokom školom- mlađi inspektor kriminalist koji će za mjesec i pol dana biti upućeni na policijsku obuku, kazao je uz ostalo komesar Mikić.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti