Više

  MUP Županije Posavske-potpisan Protokol o provedbi projekta

  Najčitanije

  Danas, 07. rujna u prostorijama MUP-a Županije Posavske u Orašju je od strane ministra unutarnjih poslova Željka Nedića i projekt menagera OSCE-a Andrei Šarbana potpisan Protokol o provedbi Projekta “Rješavanje sigurnosnih rizika ilegalnog posjedovanja, zlouporabe i trgovine malim oružjem i lakim naoružanjem i njihovim pripadajućom streljivom (SALW) u Bosni i Hercegovini”. Potpisivanju protokola su nazočili i Ravnatelj policije MUP-a Županije Posavske, generalni inspektor Miroslav Živković, Načelnik ureda ravnatelja policije, glavni inspektor Davor Vidović i nacionalni projektni službenik OSCE-a Jasmin Selimović.

  Projektom je planirano unaprjeđenje kapacitete policijskih agencija za provedbu Strategije kontrole SALW-a u BiH u ovisnosti od njihove uloge i nadležnosti te će pružiti tehničku pomoć za razvoj ključnih strateških, taktičkih i operativnih odgovora na ilegalno posjedovanje, zlouporabu i trgovinu SALW-om, streljivom i eksplozivom. Ključno je osigurati preuzimanje odgovornosti od strane lokalnog stanovništva, povećanje znanja i sudjelovanja te podizanje svijesti o najboljim praksama i njihovoj praktičnoj primjeni i koristi u BiH.

  Projekt je podržan od strane donatora: Češke Republike, EU, Francuske Republike, Kneževine Lihtenštajn, Kraljevine Norveške, Savezne Republike Njemačke, Sjedinjenih Američkih Država i Republike Turske i njegova primjena će trajati do 31. prosinca 2024. godine, priopćio je glasnogovornik MUP-a ŽP Zdenko Ćubel.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti