Više

  MUP Županije Posavske u kampanji „Zajedno za ljepši grad“

  Najčitanije

  Pod pokroviteljstvom Ministarstva vanjskih poslova SAD, Međunarodnog programa pomoći u kriminalističkoj obuci Ministarstva pravosuđa – ICITAP i Biroa za suradnju agencija za provedbu zakona u borbi protiv narkotika u Orašju se odvija dvodnevni projekt „Za ljepši grad.“ Uprava policije MUP-a Županije Posavske i Orašje prihvatili su supokroviteljstvo u provođenju toga projekta u Orašju („Zajedno za ljepše Orašje“) u sklopu koje se odvija medijska kampanja „Grafiti“. Cilj kampanje je potaknuti mlade i one koji ispisuju grafite da razmišljaju o njihovom sadržaju, posebno o porukama neprimjerenog sadržaja i njihovim posljedicama. Aktivnosti traju danas i sutra ( 22. i 23. svibnja) u vidu prezentacije koja se odvija na punktu u III. ulici u Orašju. Srednjoškolci su prolaznicima dijeliti promotivne materijale kampanje. U okviru kampanje izvršit će se uklanjanje grafita sa lokacije prikladne za tu priliku i upozoriti na taj pojavni oblik neprimjerenog ponašanja.

  -Američka ambasada pokrenula je projekt i odabrala sedam gradova za njegovo provođenje među kojima je odabrano i Orašje. Tu smo da ukažemo na problem grafita i potaknemo prijavljivanje građana na poruke, osobito one uvredljivog sadržaja. Sutra ćemo i praktično ukloniti jedan grafit jer mi mladi želimo biti primjer dobrog ponašanja, izjavila je za medije Azra Saltović u ime srednjoškolaca koji sudjeluju u projektu.
  -Pisanje grafita je nezakonito prema Zakonu o prekršaju protiv javnog reda i mira, i kazna za odrasle osobe iznosi 200 KM, a za malodobne odgovornost snosi roditelj malodobnika, pojašnjava Josip Dominković, glasnogovornik Uprave policije MUP-a ŽP.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti