Više

  Na konstituirajućoj sjednici Skupštine Županije Posavske predsjednik Blaž Župarić, dopredsjednik Mujo Puzić

  Najčitanije

  U sjedištu zakonodavne vlasti Županije Posavske u Domaljevcu danas (29.11.) održana je konstituirajuća sjednica Skupštine Županije Posavske. Blaž Župarić iz HDZ-a BiH novi je predsjednik Skupštine ŽP u mandatu 2018./2022.godine, a dopredsjednik je Mujo Puzić iz Pokreta demokratske akcije. Izbor je potvrđen na danas započetoj konstituirajućoj sjednici Skupštine ŽP. Zbog odluke Središnjeg izbornog povjerenstva BiH, budući nisu stečeni uvjeti za imenovanje zastupnika u Dom naroda Parlamenta F BiH, sjednica je prekinuta.

  Na početku sjednice, kojom je predsjedavao bivši predsjednik Joso Marković, Skupština je upoznata s konačnim potvrđenim rezultatima izbora za Skupštinu ŽP, pri čemu su pročitana i imena 21-og zastupnika koji je osvojio mandat u novom sazivu. Njih 20 je prihvatilo mandat, dok je jedan zastupnik (Luka Lucić) iz Posavske stranke odbio. Zastupnicima su uručena uvjerenja o dodijeljenim mandatima, a nakon preuzimanja zastupnici su dali zajedničku svečanu prisegu.

  Izabrane su Mandatno-imunitetna komisija (Ivo Bilušić, Mario Ćošković , Damir Hamidović) i Komisija za izbor i imenovanja (Željko Ćošković, Ilija Ilić, Anita Mikić, Mario Jurkić i Anes Osmanović).

  Konstituirani su i Klubovi zastupnika konstitutivnih naroda u Skupštini koji su i predložili kandidate za predsjednika ili zamjenika, koji su po izboru i preuzeli predsjedanje Skupštinom. Predsjednik Župarić je nakon pozdravnih riječi, prekinuo sjednicu, te izrazio nadu da će nastavak biti zakazan što prije, kako bi se mogla formirati Vlada.

  Nakon održavanja Skupštine u izjavi za medije predsjednik Skupštine Blaž Župarić je izjavio:U radu ću iskoristiti svoje znanje i iskustvo kako bi imali profesionalan i učinkovit rad Skupštine sukladno poslovniku ovoga doma, Ustavu Županije Posavske, Ustavu Federacije. Smatram da imam dobre sugovornike u kolegama i kolegicama zastupnicima kako bi mogli korisno raditi na dobrobit ove Županije, u ovom najvišem zakonodavnom tijelu Županije Posavske.

  Predstavnicima medija obratio se i dopredsjednik Skupštine Mujo Puzić te naglasio: Radit ću u skladu sa poštivanjem Ustava, Poslovnika i Statuta Županije Posavske. Očekujemo dobro razdoblje rada Skupštine te, kako nisam novi u politici, smatram da će u ovom mandatnom razdoblju ostvariti dobru i plodonosnu suradnja sa zastupnicima, u smjeru donošenja kvalitetnih odluka za dobrobit Županije Posavske.

  U vrijeme održavanja Skupštine, ničim ne remeteći njen rad, ispred zgrade se okupilo 30-tak poljoprivrednika iz općine Odžak kako bi okupljanjem i transparentima izrazili negodovanje spram raspisanog natječaja za dodjelu koncesija za korištenje poljoprivrednog zemljišta na području općine Odžak.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti