Više

  Na obilježavanju blagdana Rane svetog Franje u Gornjoj Skakavi u Brčkom član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović

  Najčitanije

  Hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH boravilo je na svetištu “Zidine” u Gornjoj Skakavi u Brčkom kako bi proslavili blagdan „Rane svetog Franje“. Sadržajima obilježavanja blagdana uz ostale bili su nazočni predsjednik Vlade Županije Posavske Marijan Klaić sa ministrima u Vladi, gradonačelnik Brčkog dr. Anto Domić, te mnogi predstavnici političkog i društvenog života Brčko distrikta, ali i okruženja.


  -Drago mi je da sam ponovo ovdje u samostanu na Dubravama, mjestu koje svjedoči našoj tradiciji i baštini, te nam daje za pravo da kad govorimo o Bosni i Hercegovini govorimo o svojoj domovini. Ja sam sretan da su naši franjevci uspjeli ovo sačuvati i otrgnuti od zaborava. Obveza svim nama je da zaštitimo ovo kulturno blago, kazao je dr. Čović nakon obilaska samostana sv. Ante.


  Održano je misno slavlje, potom pučko druženje kao i tradicionalna, 10. po redu smotra folklora na kojoj su nastupila kulturno-umjetnička društva iz Brčko distrikta i okolnih mjesta. Domaćin manifestacije, fra Niko Josić, gvardijan i župnik Franjevačkog samostana Dubrave istaknuo je značaj ovakvih okupljanja, zbog potvrde postojanja Hrvata u višestoljetnoj prošlosti na tim posavskim prostorima.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti