Više

  Na Pozitivnoj listi lijekova Županije Posavske novih 130 lijekova

  Najčitanije

  Vlada Županije Posavske, a na prijedlog Ministarstva zdravstva i socijalne politike Županije Posavske, usvojila je novu Pozitivnu (esencijalnu) listu lijekova Županije Posavske.

  -Želimo obavijestiti stanovnike Županije Posavske da je usvajanjem Pozitivne liste lijekova Županije Posavske ostvaren značajan iskorak u osiguravanju kvalitetnije i dostupnije zdravstvene zaštite za sve pacijente na području Županije Posavske. Na Pozitivnoj listi lijekova Županije Posavske se po prvi puta nalaze svi lijekovi sa Federalne A liste što ju čini jednom od najkvalitetnijih listi u FBiH, izjavio je ministar zdravstva i socijalne politike Damir Živković.

  Na novu Pozitivnu listu lijekova Županije Posavske uvršten je 41 novi generički oblik tj. 130 novih lijekova među kojima su i lijekovi za oboljenja za koja do sada nije postojao odgovarajući terapijski odgovor na listi lijekova.
  Također, povećanjem obima lijekova koji su 100% na teret Zavoda zdravstvenog osiguranja Županije Posavske omogućeno je da najosjetljivije kategorije pacijenata, kao što su: djeca, trudnice, pacijenti koji boluju od autoimunih bolesti (Chronova bolest, ulcerozni kolitis, sarkoidoza), pacijenti koji boluju od dijabetesa, pacijenti sa presađenim organima, pacijenti koji boluju od karcinoma, pacijenti koji boluju od težih psihotičnih poremećaja (poremećaji iz spektra šizofrenije, autističnog spektra, bipolarni poremećaji, mentalna retardacija), pacijenti koji boluju od epilepsije, pacijenti koji boluju od anemije, pacijenti koji se liječe od ovisnosti, pacijenti oboljeli od Parkinsonove bolesti te pacijenti oboljeli od reumatoidnog artritisa sada imaju besplatne i dostupne lijekove.

  Među 923 lijeka koji se nalaze na Pozitivnoj listi lijekova su uvršteni lijekovi najnovijih generacija što će predstavljati značajno financijsko olakšanje za pacijente koji koriste iste.
  Pozitivna lista lijekova Županije Posavske će se objaviti u „Narodnim novinama Županije Posavske“, a primjenjivati će se od 01.09.2022. godine, ističu u priopćenju za javnost iz Ministarstva zdravstva i socijalne politike ŽP.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti