Više

  Najbolji učenici: Amina Kusur, Jelena Ilišević, Nina Oršolić, Goran Dabić, Ivan Gudelj i Eldin Mešić

  Najčitanije

  U Mostaru je upriličena je dodjela nagrada najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola u Federaciji Bosne i Hercegovine za školsku 2017./2018. godinu. Na svečanosti su nagrađena 54 osnovnoškolca i srednjoškolca, a priznanja su uručena i školama koje pohađaju nagrađeni učenici. Među nagrađenim najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola u Federacije BiH je i šest učenika iz Županije Posavske.

  Za najbolje učenike osnovnih škola u Županiji Posavskoj izabrani su: Amina Kusur (OŠ Vladimira Nazora u Odžaku), Jelena Ilišević (OŠ Ruđera Boškovića Donja Mahala), i Nina Oršolić (OŠ Braće Radića u Domaljevcu).

  Nagrađeni najbolji učenici srednjih škola u Županiji Posavskoj su: Goran Dabić (Školski centar fra Martina Nedića u Orašju), Ivan Gudelj (Srednja škola Pere Zečevića u Odžaku) i Eldin Mešić (Srednja strukovna škola u Orašju).

  Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti je učenike osnovnih škola nagradilo novčanim nagradama od po 500,00 KM, a učenike srednjih škola nagradama u iznosu od 600,00 KM. Uz novčanu nagradu najbolju učenici dobili su i vrijedan set knjiga. Diplome i jednokratne novčane nagrade te prigodne poklone uručila je federalna ministrica obrazovanja i znanosti prof. dr. Elvira Dilberović, naglasivši kako su nagrađeni učenici kroz svoja dostignuća i uspjehe afirmirali ne samo obrazovnu, nego i odgojnu ulogu škole. Na svečanoj dodjeli nagrada naglašeno je da se nagrađivanjem i promoviranjem najboljih učenika u Federaciji BiH pruža potpora nominiranim učenicima da ustraju u radu i učenju kako bi narednih godina nastavili nizati uspjehe na radost svoje obitelji, škola, ali i cijele države.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti