Više

  Obavijest o stupanju na snagu Uredbe o informacijskom sustavu upravljanja otpadom

  Najčitanije

  U skladu sa Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o upravljanju otpadom u Federaciji BiH („Sl. novine FBiH“, br. 92/17), Vlada Federacije BiH usvojila je „Uredbu o informacijskom sustavu upravljanja otpadom“, koja je objavljena u Službenim novinama Federacije BiH broj: 97/18, a počela se primjenjivati od 01.01.2019. godine.

  Uredbom je definirano da je Federalno ministarstvo turizma i okoliša nositelj aktivnosti strateškog planiranja, kreiranja pravnog okvira za potrebe uspostavljanja Informacijskog sustava upravljanja otpadom i posebnim kategorijama otpada, te da je Fond za zaštitu okoliša Federacije BiH nositelj aktivnosti na uspostavljanju, organizaciji i vođenju Informacijskog sustava upravljanja otpadom u Federaciji BiH.

  Članom 11. Uredbe definirano je tko su obveznici izvještavanja, tj. dostavljanja podataka u Fond za zaštitu okoliša Federacije BiH i koje su njihove obaveze.

  Kako bi svi obveznici izvještavanja bili obaviješteni o obavezama koje proističu iz Uredbe, Fond za zaštitu okoliša Federacije BiH objavio je na svojoj web stranici (http://fzofbih.org.ba/v3/vijest.php?akt_id=267), „Obavijest obveznicima izvještavanja: Uputstvo za provođenje Uredbe o informacijskom sustavu upravljanja otpadom za 2018. godinu“, izvijestili su iz Ministarstva prometa, veza, turizma i zaštite okoliša Županije Posavske.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti