Više

  Obavijest o sufinanciranju jesenje sjetve 2021. godine i proljetne sjetve 2022. godine

  Najčitanije

  Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Županije Posavske urgentno je pristupilo donošenju provedbenih propisa a koji se odnose na Sektor poljoprivrede i novčane potpore kao pomoć poljoprivrednim proizvođačima u ovom neizvjesnom periodu za poljoprivrednu proizvodnju.

  Ove godine uveli smo novu mjeru u novčanim potporama i to Sufinanciranje jesenje sjetve 2021. godine i proljetne sjetve 2022. godine u biljnoj proizvodnji a uzevši u obzir trenutno stanje na globalnoj razini koja se negativno reflektirala na ratarsku proizvodnju od poskupljenja goriva i repromaterijala u 2021. godine te nastavila negativan trend i u 2022. godini što bi moglo ugroziti ovogodišnju planiranu proljetnu sjetvu.

  Slijedom navedenog, obavještavaju se svi poljoprivredni proizvođači s područja Županije Posavske koju su u 2021. godini ostvarili federalnu ili županijsku novčanu potporu za biljnu proizvodnju da podnesu zahtjeve za Sufinanciranje jesenje sjetve 2021. godine i proljetne sjetve 2022. godine ovome Ministarstvu u Orašju, Domaljevcu i Odžaku svakim radnim danom od 08,00 – 16,00 sati.

  Za ostvarivanje prava na novčanu potporu sufinanciranje jesenje sjetve 2021.godine i proljetne sjetve 2022. godine korisnik najkasnije do 30.04.2022. godine mora priložiti slijedeću dokumentaciju:

  a) popunjen obrazac zahtjeva za osvarivanje prava na županijske novčane potpore,

  b) dokaz o izvršenom ažuriranju podataka u RPG i RK za 2022. godinu (Detaljan prikaz biljnih usjeva na posjedima ili zahtjev za upis u RPG ili prijava promjene podataka-upis podataka o zemljištu – Obrazac 3.),

  c) izjavu korisnika o ispunjavanju općih i posebnih uvjeta utvrđenih važećim propisima za prijavljenu biljnu proizvodnju 2021. godine za koju ostvaruje pravo na isplatu novčane potpore u 2022. godini (proizvodnja koja zbog tehnološkog procesa nije završena u 2021. godini, a realizira se u 2022. godini),

  d) izjavu korisnika da će na proizvodnim površinama prijavljenim u RPG-u za 2022. godinu izvršiti sjetvu evidentiranih biljnih kultura.

  Visina novčane potpore za ratarske kulture je 100,00 KM/ha, proizvodnja povrća na otvorenom 200,00 KM/ha i proizvodnja povrća i cvijeća u plastenicima i staklenicima 1.000,00 KM/ha.

  Sve tražene dokumente koje korisnici trebaju priložiti osiguralo je Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva a u slučaju određenih odstupanja, korisnik će biti upućen prema matičnoj općini za dopunu.

  MINISTAR
  Mato Brkić

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti