Obavijest poljoprivrednim proizvođačima

Najčitanije

Obavještavamo poljoprivredne proizvođače da je Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva donijelo Pravilnik o uvjetima i načinu ostvarivanja novčanih potpora po modelu ostalih vrsta potpora koji je objavljen u („Službenim novinama Federacije BiH“, broj: 54/19) isti se odnosi na:

Rokove i uvjete za podnošenje Zahtjeva za potporu po modelu ruralnog razvoja u 2019. godini te prihvatljivi sektori za navedeno i to: mliječno govedarstvo, mesno govedarstvo, ovčarstvo i kozarstvo, svinjogojstvo, peradarstvo, proizvodnja voća, povrća i gljiva, proizvodnja ratarskih kultura, ljekovitog i aromatičnog bilja i cvijeća, pčelarstvo i akvakultura.

Potpora se provodi kroz mjere i to:

1. Potpora ulaganju u poljoprivredne strojeve i priključne uređaje;
2. Potpora ulaganju u poljoprivrednu opremu;
3. Potpora ulaganja u nabavu rasplodne stoke i
4. Potpora certifikaciji organske proizvodnje.

Također navedeni Pravilnik odnosi se i na uvjete i rokove za podnošenje Zahtjeva za potporu po modelu ostalih vrsta potpora u 2019. godini i to slijedeće mjere:

1. Sufinanciranje premije osiguranja od mogućih šteta u poljoprivrednoj proizvodnji;
2. Sufinanciranje organiziranja stručnih skupova, kongresa, simpozija, sajmova, seminara, promocija i izložbi iz oblasti poljoprivredno – prehrambenog sektora;
3. Sufinanciranje izlaganja na manifestacijama od značaja za poljoprivredni sektor;
4. Sufinanciranje izrade stručnog projekta „Program uzgoja autohtonih salmonidnih vrsta riba za potrebe poribljavanja otvorenih voda u Federaciji BiH;
5. Sufinanciranje troškova realizacije aktivnosti poljoprivrednih zadruga;
6. Sufinanciranje troškova realizacije aktivnosti poljoprivrednih udruženja;
7. Sufinanciranje troškova realizacije aktivnosti poljoprivrednih saveza i
8. Sufinanciranje uvođenja i certificiranje standarda u poljoprivredi i prehrambenoj industriji.

Kontakt osobe ispred Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Sektora poljoprivrede su Mato Oršolić, šef Odsjeka za ruralni razvoj, Muhidin Emić, šef Odsjeka poljoprivredno savjetodavne službe, Jela Šimić, šef Odsjeka za biljnu proizvodnju i Marijana Vincetić, šef Odsjeka za animalnu proizvodnju, izvijestila je Manda Oršolić, pomoćnica ministra u Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Vlade ŽP.

Obavijesti, pravilnike i obrasce možete pogledati i preuzeti ovdje

spot_img
spot_img

Posljednje obavijesti