Više

  Obilježavanje obljetnica osnutka postrojbi HVO-a u Bosanskoj Posavini

  Najčitanije

  Predstavnici Udruga proisteklih iz Domovinskog rata općinske i županijske razine te  predstavnici županijskih i općinskih institucija, među kojima su bili ministar branitelja u Vladi Županije Posavske Marijan Kopić, predsjednik Skupštine Županije Posavske Joso Marković i načelnik općine Orašje Đuro Topić, položili su vijence kod Spomen obilježja u gradskom parku u Orašju. Obilježavanje obljetnica osnutka postrojbi HVO-a u Bosanskoj Posavini nastavlja se već sutra u Garevcu na području općine Modriča u Republici Srpskoj.

  -Ovo je prigoda sjetiti se branitelja koji su u današnju slobodu tijekom Domovinskog rata ugradili najvrjednije, svoje živote i dijelove svojega tijela. Upravo takvi datumi vrijeme su podsjećanja na tu najveću žrtvu branitelja na kojoj dugujemo vječnu zahvalnost, ističe ministar branitelja Marijan Kopić.

  07.04. 1992. godine utemeljen je HVO, kao vojna formacija koja je okupila sve one koji su stali na branik svojih ognjišta u Posavini, Srednjoj Bosni i Hercegovini. HVO je jedna od tri vojne formacije na području BiH. Središnja proslava 24-te obljetnice osnutka Hrvatskog vijeća obrane održana je u Čapljini, vojarni Božan Šimović.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti