Više

  Obilježen Dan planeta Zemlje u Odžaku

  Najčitanije

  Ministarstvo prometa, veza i zaštite okoliša u partnerstvu sa općinom Odžak i Eko Život, ovlaštenim operaterom za upravljanje ambalažom i ambalažnim otpadom u Federaciji Bosne i Hercegovine, danas (22.04.) prigodnim sadržajima obilježili su Dan planeta Zemlje.

  Ekolozi i učenici OŠ Vladimira Nazora Odžak kao i srednjoškolci sudjelovali su u akciji sadnje biljaka i ukrasnog drveća središta grada. Imali su, uz ostalo, i akciju lijepljenja crteža po zidovima starih zgrada u Odžaku, te su napravili i veliki pano sa svojim radovima na eko teme.

  -Pokušavamo potaknuti ljude da razmišljaju ekološki, a crtežima djece razvijamo ekološku svijest da od najmlađih dana krenu razmišljati ekološki. U sve tri općine provodimo projekte na ove teme. U općini Odžak više nemamo deponije smeća jer se odvozi na regionalnu deponiju i na jedan ekološki prihvatljiv način se tretira. Time smo oslobodili dio sredstava te ih možemo usmjeriti na ekološko jačanje svijesti naših građana, izjavio je Anes Osmanović, ministar prometa, veza i zaštite okoliša ŽP. Sadržajima je nazočila i načelnica općine Nada Ćulap kao Jasmin Osmanović iz Tuzle, direktor društva „Eko život“ koje je financiralo eko akciju.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti