Više

  Obilježena 28.obljetnica 4. gardijske brigade HVO-a „Sinovi Posavine“

  Najčitanije

  U krugu vojarne „Sinovi Posavine“ u Bukovoj Gredi danas (06.10.) odvijali su se primjereni sadržaji u povodu obilježavanja 28. obljetnice 4. gmbr HVO „Sinovi Posavine“ danas 3. pješačke bojne 6. pješačke brigade OS BiH. Prije svečane akademije u sjećanje na poginule pripadnike brigade, kod Spomen obilježja u krugu vojarne položeni su vijenci i zapaljene svijeće. Vijence su položila izaslanstva udruga izniklih iz Domovinskoga rata, roditelji poginulih Sinova Posavine, predstavnici vojske, zapovjednici postrojbi, vojnih i civilnih vlasti među kojima predsjednik Skupštine i Vlade Županije Posavske Blaž Župarić i Đuro Topić.

  Održana je i sveta misa koju je predsjednik Biskupske konferencije BiH i Vrhbosanski nadbiskup i Apostolski upravitelj vojnog ordinarijata u BiH dr. Tomo Vukšić uz koncelebriranje desetak svećenika među kojima i dekan šamačkog dekanata fra Anto Pušeljić.

  Priređena je i svečana akademija na kojoj su prigodne riječi o ratnom putu postrojbe uputili bojnik Iljo Oršolić, v.d. zapovjednika 3. pješačke bojne 6. pješačke brigade OS BiH i ratni zapovjednik 4 gmtbr Mato Bilonjić – Bomba. -Bilo je to teško ali herojsko doba obrane u kojoj su najhrabriji „Sinovi Posavine“ žrtvovali svoje živote za današnju slobodu. To vrijeme nikada ne smijemo zaboraviti, u ovakvim prigodama iznova se podsjećati, i mladima prenositi, zajedničko je u govorima na akademiji.

  Među nazočnima akademije bili su uz ostale i umirovljeni general HVO general bojnik Đuro Matuzović, general bojnik Ivica Jerkić, zamjenik načelnika stožera OS BiH, brigadni general Tomo Kolenda, zamjenik zapovjednika operativnog zapovjedništva OS BiH, brigadir Zdravko Rezo, zapovjednik 4. pješačke brigade OS BiH, izaslanik zamjenika ministra obrane BiH Daniel Nikolić. Uručene su i zahvalnice predsjedniku Vlade Đuri Topiću i predstavniku Grada Orašja Mladenu Marković, za odličnu suradnju postrojbe s institucijama.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti