Više

  Obilježena 30. obljetnica 101. bosansko-brodske brigade HVO

  Najčitanije

  Danas (3.3.2022.) obilježeno je 30 godina od osnutka 101. bosansko-brodske brigade HVO. Kroz 101. brigadu HVO-a ratni put je prošlo 4955 pripadnika, poginulo je 436, a ranjeno više od 1400. Povodom obilježavanja osnutka te posavske brigade HVO-a, na Gradskom groblju u Bosanskom Brodu kod Središnjeg križa vijence su položili i zapalili svijeće predstavnici izaslanstava iz Bosne i Hercegovine, Republike Hrvatske, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata s područja Županije Posavske i Ministarstva branitelja ŽP. Sveta misa za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje služena je u crkvi Svetog Ilije Proroka u Bosanskom Brodu.

  U izaslanstvima koja su položili vijence za vječni spomen na branitelje koji su položili živote kao pripadnici legendarne 101. HVO brigade uz ostale bili su: Marijan Arlović, predsjednik Zajednice podružnica udruga dragovoljaca i veterana HVO Županije Posavske, Mario Baotić, predsjednik Udruge obitelji hrvatskih branitelja poginulih i nestalih u domovinskom ratu Županije Posavske, Josip Marković, predsjednik Udruge “Fenix Posavina”, predstavnik ministarstva branitelja u Vladi ŽP Drago Kopić, Josip Jerković, dopredsjednik RS iz reda hrvatskog naroda, Davor Čordaš v.d. Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije i generalni konzul Republike Hrvatske u Banja Luci Zoran Piličić.
  -Ovakvi datumi najbolje su vrijeme da javnost još jednom podsjetimo na žrtvu koju su dali branitelji. S dužnim poštovanjem prisjećamo se njihovih herojstava i nikada ih ne smijemo zaboraviti, poručio je Marijan Arlović, predsjednik Zajednice podružnica udruga dragovoljaca i veterana HVO Županije Posavske.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti