Više

  Obuka mentora praktične nastave

  Najčitanije

  U Županiji Posavskoj provodi se obuka mentore praktične nastave 12., 14. i 15. 2. 2022. godine od 9 do 16 sati u Hotelu Navis u Orašju u organizaciji Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i sporta Županije Posavske i uz financijsku potporu Fondacije Helvetas Moja Budućnost. Obje strane su izrazile spremnost na suradnju te su potpisale Sporazum o partnerstvu za pripremu i realizaciju obuke mentora praktične nastave u poduzećima koja je ključna je za adekvatno dostizanje ishoda učenja nastavnog plana i programa za čije se zanimanje učenici obrazuju.
  Treneri na obuci su certificirani treneri za obuku mentora djelatnici Pedagoškog zavoda Zenica.
  S obzirom da mentor planira prijem učenika na praktičnu nastavu kod poslovnog subjekta, organizira proces učenja kod poslovnog subjekta i raspoređuje učenike na neophodne radne aktivnosti praktične nastave u cilju stjecanja stručnih kompetencija, upoznaje učenika sa zaštitom na radu, sudjeluje u izradi i prati realizaciju praktične nastave, nadgleda i organizira rad učenika kod poslovnog subjekta, vodi potrebnu dokumentaciju i evidenciju o nazočnosti učenika kod poslovnog subjekta i sudjeluje u ocjenjivanju učenika, ova obuka je izuzetno značajna i predstavlja jedan od uvjeta za uvođenje dualnog obrazovanja u Županiji Posavskoj.
  Obuka je besplatna, a imenovani mentori su obvezni u potpunosti sudjelovati na trodnevnoj obuci, uz poštivanje svih higijensko-epidemioloških mjera. Na kraju obuke svi sudionici polažu ispit i dobit će certifikat mentora praktične nastave i time omogućiti svojim poduzećima ispunjavanje uvjeta za obavljanje praktične nastave osiguravanjem ljudskih resursa za provedbu dualnog obrazovanja.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti