Više

  Odluka o dodjeli financijske potpore za potrebe i projekte od interesa za Hrvate izvan RH za 2022.g.

  Najčitanije

  Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske donio je Odluku o dodjeli financijske potpore za posebne potrebe i projekte od interesa za Hrvate izvan Republike Hrvatske za 2022. godinu.
  Temeljem provedenog 1. Javnog poziva za prijavu posebnih potreba i projekata od interesa za Hrvate izvan Republike Hrvatske u svrhu ostvarenja financijske potpore za 2022. godinu, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske donio je Odluku o dodjeli financijske potpore za posebne potrebe i projekte od interesa za Hrvate izvan Republike Hrvatske za 2022. godinu.

  Javni poziv provodi se s ciljem promicanja veza i jačanja suradnje Republike Hrvatske s Hrvatima izvan Republike Hrvatske te očuvanja i jačanja nacionalnog identiteta, zaštite prava i interesa hrvatskih zajednica, očuvanja hrvatskog jezika, kulturnog stvaralaštva i baštine te poticanja hrvatskog kulturnog zajedništva, kao i pomoći ugroženim pojedincima – pripadnicima hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske i ugroženim pojedincima – povratnicima/useljenicima iz hrvatskog iseljeništva/dijaspore.

  Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske na 1. Javni poziv zaprimio je 573 prijave u kategorijama: neprofitne organizacije, fizičke osobe, ugroženi pojedinci – pripadnici hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske te ugroženi pojedinci – povratnici/useljenici iz hrvatskog iseljeništva/dijaspore.

  Odluka o dodjeli financijske potpore nalazi se ovdje, izvijestili su iz Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti