Više

  Odluka o dodjeli financijske potpore za potrebe i projekte od interesa za Hrvate izvan RH za 2023. g.

  Najčitanije

  Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske donio je Odluku o dodjeli financijske potpore za posebne potrebe i projekte od interesa za Hrvate izvan Republike Hrvatske za 2023. godinu.
  Javni poziv provodi se s ciljem promicanja veza i jačanja suradnje Republike Hrvatske s Hrvatima izvan Republike Hrvatske te očuvanja i jačanja nacionalnog identiteta, zaštite prava i interesa hrvatskih zajednica, očuvanja hrvatskog jezika, kulturnog stvaralaštva i baštine te poticanja hrvatskog kulturnog zajedništva, kao i pomoći ugroženim pojedincima – pripadnicima hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske i povratnicima iz hrvatskog iseljeništva.
  Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske putem 1. Javnog poziva za 2023. godinu dodijelio je ukupno 800.000,00 eura (6.027.600,00 kuna) za 213 projekata/programa i 57 financijskih potpora ugroženim pojedincima i povratnicima u Republiku Hrvatsku, navodi se u Obavijesti.

  Odluku o dodjeli financijske potpore za posebne potrebe i projekte od interesa za Hrvate izvan Republike Hrvatske za 2023. godinu možete preuzeti ovdje.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti