Više

  Održan radni sastanak predstavnika MUP-a ŽP i OESS-a

  Najčitanije

  Radni sastanak predstavnika Ministarstva unutarnjih poslova Županije Posavske i predstavnika Terenskog ureda OESS-a iz Tuzle održan je danas (7.2.) u službenim prostorijama MUP-a ŽP. Na sastanku su Upravu policije MUP-a Županije Posavske predstavljali načelnik Sektora uniformirane policije, glavni inspektor Joso Mikić i glasnogovornik, viši inspektor Zdenko Ćubel dok su ispred TU OESS-a Tuzla na sastanku sudjelovali službenici za ljudska prava Svjetlana Mujezinović i Samir Arnaut.

  Na početku sastanka nazočnim se obratio načelnik Mikić kojom prigodom je predstavnicima OESS-a poželio dobrodošlicu i puno uspjeha u radu, te im je uputio zahvalu na dosadašnjoj suradnji.

  Cilj i teme sastanka su analiza dosadašnje suradnje i modaliteti unaprjeđenja iste s posebnim naglaskom na rezultate poduzetih aktivnosti vezanih za prekršaje protiv javnog reda i mira gdje su kao mjesta prekršaja evidentirane društvene mreže i internet platforme kao i prekršaje u kojima su žrtve novinari i medijski djelatnici u vezi s obavljanjem njihovog posla. Predstavnici OESS-a su upoznati i s odlukom o imenovanju Povjerenstva koja će se baviti izradom prednacrta Zakona o mirnom okupljanju i Zakona o javnim priredbama nakon čega su isti pohvalili dosadašnje aktivnosti i proaktivan pristup te su ponudili svaku vrstu pomoći u izradi prednacrta spomenutih zakona kao i za sve druge aktivnosti, izvijestio je glasnogovornik MUP-a ŽP Zdenko Ćubel.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti