Više

  Održan zajednički sastanak federalnog i županijskih/kantonalnih ministara unutarnjih poslova, direktora FUP-a i policijskih komesara

  Najčitanije

  U Goraždu je održan redoviti sastanak federalnog ministra unutarnjih poslova i direktora Federalne uprave policije sa županijskim/kantonalnim ministrima unutarnjih poslova i policijskim komesarima. Sastanku je bio nazočan i ministar u Vladi Županije Posavske Meho Delić. Središnja je tema bila Informacija o stanju sigurnosti na području FBiH za period od devet ovogodišnjih mjeseci, te Sporazum o međusobnom pružanju pomoći i operativnoj suradnji policijskih organa na području FBiH.
  –Na osnovu analize koju smo dobili sa terena od svih policijskih uprava i Federalnog MUP-a vidljivo je smanjenje broja izvršenja krivičnih djela – kazao je federalni ministar unutarnjih poslova Aljoša Čampara. Na sastanku je istaknuto uz ostalo da stanje sigurnosti prometa na području FBiH u prvih devet mjeseci ove godine nije zadovoljavajuće.
  – U odnosu na prošlu godinu došlo je do povećanja broja evidentiranih prometnih nezgoda za oko 6 %, uključujući i one sa smrtnim posljedicama i teškim ozljedama. Dogovorili smo da ćemo intenzivirati rad policijskih snaga s ciljem unaprjeđenja stanja sigurnosti u prometu na cestama. S druge strane, za devet mjeseci ove godine imamo gotovo 14 % manje evidentiranih krivičnih djela u odnosu na isti period prošle godine i ti pokazatelji imaju pozitivan trend – istaknuo je direktor Federalne uprave policije Dragan Lukač.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti