Više

  Održana I. izvanredna sjednica Skupštine Županije Posavske

  Najčitanije

  Uz predsjedanje Blaža Župarića danas (7.12.) u Domaljevcu održana je I. izvanredna sjednica Skupštine Županije Posavske.
  Zastupnici su razmatrali i usvojili II. izmjene i dopune Proračuna Županije Posavske za 2022. godinu, Odluku o davanju suglasnosti na II. Izmjene i dopune financijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja Županije Posavske za 2022. godinu i Odluku o davanju suglasnosti na Izmjene i dopune Financijskog plana Službe za upošljavanje Županije Posavske za 2022. godinu, izvijestili su iz Stručne službe Skupštine.

  Nakon zasjedanja Skupštine na press konferenciji predsjednik Skupštine ŽP Blaž Župarić uz ostalo je kazao:
  -Održali smo I. izvanrednu sjednicu Skupštine Županije Posavske novog saziva gdje smo imali tri točke dnevnog reda, a bilo je riječi o izmjenama i dopunama financijskih akata, kako Županije Posavske tako i Zavoda zdravstvenog osiguranja ŽP odnosno Službe za upošljavanje ŽP.
  U II. Izmjenama i dopunama Proračuna Županije Posavske za 2022. godinu uglavnom se radilo o tehničkim izmjenama. Proračun je uvećan 1,17% u odnosu na prošle izmjene i dopune, dakle za 682.000,00 KM. Sredstva će biti raspoređena, kako je ministar najavio, prije svega socijalnim kategorijama, prema Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i naravno prema braniteljima.
  Što se tiče II. Izmjena financijskog plana Službe za upošljavanje Županije Posavske, radi se o sredstvima koja treba transferirati prema neuposlenim osobama, o sredstvima koja treba transferirati osobama kojima je potrebno za dokup staža i naravno socijalnim kategorijama.
  Kad su u pitanju II. Izmjene i dopune financijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja Županije Posavske, sredstva će biti transferirana, prije svega, u povećanje esencijalne liste lijekova, ortopedska pomagala i banjsko liječenje. Dio sredstava bit će iskorišten i za saniranje stanja u našim zdravstvenim ustanovama kako bi narednu godinu počeli na znatno zdravijoj osnovi, izjavio je predsjednik Skupštine Župarić.inu, izvijestili su iz Stručne službe Skupštine.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti