Više

  Održana III. redovita sjednica Skupštine Županije Posavske

  Najčitanije

  Uz predsjedanje Blaža Župarića, danas (28.2.2023. godine) u Domaljevcu je održana III. redovita sjednica Skupštine Županije Posavske. Početak zasjedanja bilo je u znaku minute šutnje zbog tragične smrti dvojice 23-godišnjih mladića iz Oštre Luke, Davora Delića i Antonia Kopića, stradalih u prometnoj nezgodi 26.2.2023. godine.
  Stručna služba Skupštine Županije Posavke izvijestila je priopćenjem za javnost o razmatranim temama. U rednom dijelu sjednice zastupnici su razmatrali i usvojili: Izvješće o radu Skupštine Županije Posavske za 2022. godinu, Nacrt zakona o plaćama i naknadama u tijelima vlasti Županije Posavske kao dobru osnovu za izradu prijedloga zakona, Odluku o davanju suglasnosti na Financijski plan Zavoda za javno zdravstvo Županije Posavske za 2023. godinu, Odluku o izboru i imenovanju Odbora za Ustav, Poslovnik i zakonodavstvo, Odluku o izboru i imenovanju Odbora za gospodarstvo, ekonomsku politiku i proračun i Odluku o izboru i imenovanju Odbora za društvene djelatnosti, jednakopravnost spolova i borbu protiv korupcije.
  Na današnjem zasjedanju zastupnici su primili k znanju i Informaciju o radu Županijskog/Kantonalnog suda u Odžaku za 2022. godinu i Informaciju o radu Kantonalnog tužiteljstva za 2022. godinu.
  Na ovom zasjedanju zastupnička pitanja i inicijative postavili su i pokrenuli Drago Zečević, Emir Beširević i Anes Osmanović.

  Nakon skupštinskog zajedanja u redovitom obraćanju predstavnicima medija predsjednik Skupštine Županije Posavske Blaž Župarić uz ostalo je naglasio:
  -Danas smo završili treću redovitu sjednicu Skupštine Županije Posavske novog saziva na kojoj smo imali šest točaka dnevnog reda.
  Zastupnici su jednoglasno podržali Izvješće o radu Skupštine Županije Posavske za 2022. godinu, a to je znak da je i Vlada Županije Posavske koja percipira u izvješću, dobro radila u prošloj godini. Donijeti su novi zakoni: Zakon o imovini, Zakon o turizmu, Zakon o arhivu, Zakon o poticanju razvoja gospodarstva u Županiji Posavskoj i 16 zakona o izmjenama i dopunama, navodi se u Izvješću o radu. Naglasio bih da smo donijeli novi Poslovnik o radu koji je suvremen i razrađen.
  Usvojen je Nacrt zakona o plaćama i naknadama u tijelima vlasti Županije Posavske koji će ući u proceduru javne rasprave i koji je dobra osnova za izradu prijedloga zakona kojim će biti zadovoljni svi na koje se odnosi.
  Suglasnošću na Financijski plan Zavoda za javno zdravstvo Županije Posavske za 2023. godinu omogućeno je normalno funkcioniranje Zavoda u tekućoj godini.
  Usvojili smo Odluke o izboru i imenovanjima u Odbor za Ustav, Poslovnik i zakonodavstvo, u Odbor za gospodarstvo, ekonomsku politiku i proračun i Odbor za društvene djelatnosti, jednakopravnost spolova i borbu protiv korupcije, kojima se omogućava rad Skupštine ŽP u punom kapacitetu.
  Imali smo dvije informacije o radu: Informacija o radu Županijskog/Kantonalnog suda u Odžaku za 2022. godinu i Informacija o radu Kantonalnog tužiteljstva za 2022. godinu.
  Zastupnici su upoznati s radom ovih institucija koje su imale izuzetno visoku kolektivnu i pojedinačnu normu i možemo biti zadovoljni njihovim radom, izjavio je predsjednik Skupštine ŽP Blaž Župarić.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti