Više

  Održana informativna sesija za javni poziv od projekta EU4AGRI

  Najčitanije

  Informativna sesija za Javni poziv za mjeru potpore investicijama u primarnu poljoprivrednu proizvodnju u okviru projekta EU4AGRI održana je danas (27.9.) u amfiteatru Školskog centra fra Martina Nedića u Orašju. Informativnu sesiju održao je Milan Lubora, djelatnik na projektu EU4AGRI, kao organizator sesije, a kao suorganizator ispred Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva ŽP sudjelovala je Nada Ević, tajnik u Ministarstvu. Poljoprivrednici s područja Županije Posavske, ali i ostali prisutni su aktivno sudjelovali u sesiji te su dobili odgovore na postavljena pitanja vezana za Javni poziv.
  U pitanju je Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava pravnim licima koji su registrirani u formi obrtnika, samostalnih poduzetnika, poduzeća ili zadruga. Javni poziv je u okviru projekta EU4AGRI koji je četverogodišnja inicijativa. Ukupna vrijednost projekta je 20,25 milijuna eura, financira ga Europska unija, a u BiH ga provodi UNDP u suradnji s Češkom razvojnom agencijom.

  -Kroz ovaj javni poziv moguće je tražiti financijsku potporu u vrijednosti od 20.000,00 KM do 200.000,00 KM. Poljoprivrednici moraju sufinancirati minimalno 30% predložene investicije, dok od projekta mogu dobiti maksimalno 70%. Postoji zainteresiranost od strane poljoprivrednika zato što su u pitanju bespovratna sredstva, a sve s ciljem jačanja njihovih udjela na tržištu, konkurentnosti i proizvodnih kapaciteta. Cilj projekta i javnog poziva je da pomogne poljoprivrednom sektoru Bosne i Hercegovine. Jedan od osnovnih ciljeva je modernizacija poljoprivredno-prehrambenog sektora unutar BiH, a radi se i na očuvanju radnih mjesta, povećanju broja zaposlenih, kao i oporavak od posljedica koje su nastale zbog pandemije Covida-19, izjavio je Milan Lubora, djelatnik na projektu EU4AGRI.

  Javni poziv možete preuzeti ovdje.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti