Više

  Održana IV. redovita sjednica Skupštine Županije Posavske

  Najčitanije

  Uz predsjedanje Blaža Župarića, dana 29.3.2023. godine, održana je IV. redovita sjednica Skupštine Županije Posavske.
  Zastupnici su razmatrali i usvojili: Program rada Skupštine Županije Posavske za 2023. godinu, Izvješće o radu Vlade Županije Posavske za 2022. godinu, Program rada Vlade Županije Posavske za 2023. godinu, Odluku o dopuni Odluke o osnivanju Kolegija Skupštine Županije Posavske, Izvješće o radu Neovisnog odbora za izbor i reviziju za 2022. godinu, Izvješće o izvršenju Proračuna Županije Posavske za 2022. godinu, i Izvješće o utrošku tekućih pričuva Proračuna Županije Posavske za 2022. godinu.
  Zastupnici su također razmatrali i usvojili Zaključak o Nacrtu zakona o poljoprivrednom zemljištu u Županiji Posavskoj kao dobru osnovu za izradu Prijedloga zakona.
  Na zasjedanju zastupnici su primili k znanju i Informaciju o radu Općinskog suda u Orašju za 2022. godinu.
  Na ovom zasjedanju zastupnička pitanja i inicijative postavili su i pokrenuli zastupnici Drago Zečević i Emir Beširević, izvijestili su iz Stručne službe Skupštine.

  Nakon skupštinskog zasjedanja u izjavi za medije predsjednik Skupštine Županije Posavske Blaž Župarić je uz ostalo prokomentirao razmatrane točke dnevnoga reda:
  -Rad Vlade Županije Posavske u prošloj godini je bio izuzetno dobar. Od planova i programa puno tog je napravljeno što je bilo vidljivo u Izvješću o radu Vlade Županije Posavske. Kad su u pitanju programi za ovu godinu, Vlada nastavlja kontinuitet, dobar dio propisa koji je planirala donijeti u prošloj godini je već u samoj formi pripreme i oni će se relativno brzo naći na sjednicama Skupštine Županije Posavske tijekom ove kalendarske godine, izjavio je predsjednik Skupštine Župarić. Također je prokomentirao i okupljanje poljoprivrednika iz općine Odžak u vrijeme skupštinskog zasjedanja.
  -O Nacrtu Zakona o poljoprivrednom zemljištu će se tek voditi javna rasprava. Imao sam razgovore s predstavnicima Poljoprivredne udruge Žito, gdje smo dogovorili da nazoče današnjoj sjednici Skupštine, posebno kad je u pitanju Nacrt zakona o poljoprivrednom zemljištu u ŽP. Mislim da su diskusije i rasprave bile korektne i jako dobre za njih i za one koji su bili ispred zgrade. Vjerujem da ćemo kroz javnu raspravu koja će trajati 60 dana na području dvije općine i gradu Orašju doći do pravog rješenja, potpunog i zadovoljavajućeg za sve. Ova Skupština neće nikada donijeti propis koji će ići na štetu žitelja Županije Posavske i poljoprivrednika jer oni su jako bitan čimbenik u ovome. Zakon će se donijeti onakav kakav će biti podjednako prihvatljiv za sve koji se bave poljoprivrednom proizvodnjom i za sve žitelje Županije Posavske, poručio je predsjednik Skupštine ŽP Blaž Župarić.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti