Više

  Održana javna rasprava na Nacrt zakona o poticanju razvoja gospodarstva u ŽP

  Najčitanije

  Javna rasprava o Nacrtu Zakona o poticanju razvoja gospodarstva u Županiji Posavskoj za općinu Orašje održana je jučer (28.4.) u Orašju. U Javnoj raspravi sudjelovali su: Dragutin Živković, ministar gospodarstva i prostornog uređenja ŽP s predstavnicima ministarstva, Pero Baotić, predstavnik općine Orašje i predstavnici poduzetnika općine Orašje. Na Nacrt Zakona o poticanju razvoja gospodarstva u ŽP izneseni su prijedlozi i sugestije koji će biti uzeti u razmatranje.

  Poslije održane javne rasprave Dragutin Živković, ministar gospodarstva, rada i prostornog uređenja ŽP je izjavio:-Održali smo tri javne rasprave na području Županije Posavske, u općini Domaljevac-Šamac, općini Odžak i u općini Orašje, gdje su sudjelovali gospodarstvenici s područja Županije Posavske kao i općinske udruge poslodavaca koje su bile naš partner u ovoj javnoj raspravi. Smatram da smo prijedlogom nacrta zakona koji je Vlada Županije Posavske prihvatila, a koji je Skupština ŽP uputila u javnu raspravu, napravili veliki korak da doprinesemo efikasnom i brzom transferu sredstava koji su na dispoziciji Ministarstvu gospodarstva, rada i prostornog uređenja ŽP prema poduzetnicima. Predvidjeli smo značajan broj poticajnih mjera, gotovo 20, ovisno o potrebama gospodarstva Županije Posavske. Ono što je bitno napomenuti je da smo predvidjeli sredstva koja su neophodna za realizaciju poticajnih mjera i to minimalno u iznosu 3% Proračuna ukupnih prihoda Županije Posavske na bazi tekuće godine.
  -Komentari na nacrt Zakona od strane gospodarstvenika su bili pozitivni, a odnosili su se na poticajne mjere: na sufinanciranje kamata na ugovorene kredite, financijski leasing, sufinanciranje nabavke osnovnih sredstava i upošljavanje osoba deficitarnih zanimanja i neuposlenih osoba sa srednjom, višom i s visokom stručnom spremom, izjavio je ministar Dragutin Živković.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti