Više

  Konferencija „Okvirna konvencija za zaštitu nacionalnih manjina“

  Najčitanije

  U Neumu je održana konferencija na temu primjene Okvirne konvencije za zaštitu nacionalnih manjina u Bosni i Hercegovini u okviru Zajedničkog programa EU i Vijeća Europe „Horizontal Facility za zapadni Balkan i Tursku“. Konferenciju su organizirali Vijeće Europe/Izaslanstvo Europske unije i Ministarstvo za ljudska prava Bosne i Hercegovine. Iz Županije Posavske sudjelovali su Pero Radić, ministar pravosuđa i uprave u Vladi Županije Posavske i Zorica Raguž-Osmanagić ispred ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa ŽP koja je sudjelovala i na sastanku na temu „Financiranje nacionalnih manjina u BiH“ na kojem je bilo riječi o razvoju kultura nacionalnih manjina u BiH.

  Prisutne je pozdravio Želimir Lalić, šef odsjeka za zaštitu prava i suradnju sa nacionalnim i drugim manjinama (Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH), a izlagali su veleposlanik Drahoslav Štefanek, Šef ureda Vijeća Europe u Sarajevu; Gianluca Vannini, vršitelj dužnosti Odjela za socijalni razvoj, civilno društvo i prekograničnu suradnju (izaslanstvo Europske Unije); Saliha Đuđerija, pomoćnica ministrice Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice i Marco Leidekker, izvršni tajnik (Okvirna konvencija za zaštitu nacionalnih manjina).

  Cilj konferencije bio je okupiti predstavnike relevantnih institucija i vlasti odgovornih za izvještavanja o postignutom napretku pri implementaciji Okvirne konvencije o zaštiti nacionalnih manjina.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti