Više

  Održana Međunarodna konferencija „Izgradimo održivu BiH“ u  Sarajevu

  Najčitanije

  U Sarajevu, je održana je međunarodna konferencija o održivom razvoju „Izgradimo održivu BiH“. Konferencija se održala pod pokroviteljstvom predsjednice Federacije BiH Lidije Bradara, Federalnog ministarstva okoliša i turizma, na čelu s ministricom Nasihom Pozder, kao predsjednicom Znanstvenog odbora konferencije. Istu je podržala International Institute for Climate Action (IICA). Na konferenciji je nazočio dopredsjednik Republike Srpske, Davor Pranjić, gradonačelnik Brčko Distrikta, Zijad Nišić, te ministar prometa, veza i zaštite okoliša Županije Posavske Pero Radić sa suradnicima.

  Uz suvremene prezentacijske tehnologije, mogle su se čuti najnovije informacije o već uznapredovanom sustavu okolišnog izvješćivanja ESG (Environmental social and governance) sadržanog u Direktivi o korporativnom izvješćivanje o održivosti (CSRD) kao dio tzv. Green Deal, koja je stupila na snagu 5. siječnja 2023. godine.

  Predsjednica Federacije BiH, Lidija Bradara, izjavila je kako je neodrživo svako djelovanje pojedinca, proizvodnja bilo kakvog proizvoda i usluge koje ugrožava pojedinca i društvo, te zajednicu i naš zajednički okoliš kojeg ostavljamo našoj djeci. Također je naglasila da nama ništa ne vrijedi da se u jednoj mikro-sredini riješi pitanje zaštite okoliša, ako se to neće dogoditi u svim sredinama u BiH u isto vrijeme.

  -Ova konferencija od velikog je značaja za Županiju Posavsku, s obzirom na to da je bilo riječi o pejzažima na području Županije Posavske koji se planiraju proglasiti zaštićenim. Također se razgovaralo o upravljanju otpadom što predstavlja veliki problem na području Županije Posavske i načinu prikupljanja otpada, po pitanju kojeg imamo programske aktivnosti, izjavio je ministar prometa, veza i zaštite okoliša Županije Posavske Pero Radić.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti