Više

  Održana sjednica organizacijskog odbora „Dani hrvatskog filma Ivo Gregurević“

  Najčitanije

  U Orašju je jučer (06.01.) održana sjednica organizacijskog odbora „Dani hrvatskog filma Ivo Gregurević“. Na sjednici su uz dr.Dragana Čovića, predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, bili predsjednik FBiH Marinko Čavara, ministrica kulture i sporta FBiH Zora Dujmović, ministar pravde FBiH Mato Jozić, Mijo Marić predsjednik Hrvatske matice iseljenika, konzul RH u BiH Ivan Bandić, predsjednik Vlade Županije Posavske Đuro Topić, ministrica prosvjete, znanosti, kulture i športa ŽP Ana Andrić, predsjednik Organizacijskog odbora Iljo Benković, načelnik općine Orašje Stanko Vincetić, te članovi Odbora Marijan Klaić i Ivo Vincetić, kao i predstavnici MZ Donja Mahala. Organizacijski odbor je započeo s pripremama za jubilarne 25. „Dane hrvatskog filma Ivo Gregurević“ koji će ove godine početi 29. kolovoza.
  U znak zahvalnosti za svu potporu ovom projektu, članovi organizacijskog odbora dodijelili su zahvalnice dr. Draganu Čoviću, kao i svima koji su pomogli u realizaciji prošlogodišnjeg filmskog festivala u Orašju.

  Ivina velika kulturna ostavština koju je ostavio Posavini, ali i svima u BiH, darujući nam veliki filmski festival, zadužio je sve da djelo „Dana hrvatskog filma Ivo Gregurević“, nastavi uspješno živjeti i disati svoju posebnost, poručili su iz Organizacijskog odbora.

  Poslije sjednice članovi Organizacijskog odbora položili su vijence i zapalili svijeće na grobu Ive Gregurevića gdje je postavljana njegova bista.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti