Više

  Održana uvodna konferencija projekta „Lokalno partnerstvo za upošljavanje u Posavini (LPZ)“

  Najčitanije

  Danas (30.08.2017.) je u hotelu Derby u Orašju održana uvodna konferencija projekta „Lokalno partnerstvo za upošljavanje u Posavini (LPZ)“ Udruženja za razvoj Nerda iz Tuzle. Služba za upošljavanje Županije Posavske, Općina Orašje i Srednja strukovna škola Orašje su institucionalni partneri projekta. Cilj projekta je da se osposobi najmanje 40 nezaposlenih osoba za zanimanja mesar, stolar i CNC operater. Međunarodna organizacija rada (ILO) provodi ovaj projekt kojeg financira Europska unija u iznosu od 171.120,82 eura uz sufinanciranje Općine Orašje i Službe za upošljavanje Županije Posavske u iznosu 17.211,00 eura.

  -Dobra prilika da Srednja strukovna škola dobije jednu CNC mašinu gdje će se osposobljavati budući djelatnici u određenim zanimanjima u našoj privredi. Vlada Županije Posavske podržava ovaj projekt kroz mjeru upošljavanja tj prekvalifikacije i dokvalifikacije nastavit će i dalje s ovim mjerama, istaknuo je Darko Kasap, ministar gospodarstva i prostornog uređenja u Vladi ŽP.
  -Cilj cijelog ovog projekta jeste da se institucionalizira suradnja između lokalnih aktera, prije svega jedinica lokalne samouprave, zavoda odnosno biroa za upošljavanje, poslovnog sektora, obrazovnog sektora i nevladinog sektora, ističe Džemal Hodžić koordinator projekta.
  -Došli smo do zaključka da konkretno 3 poduzeća s područja općine Orašje partneri na ovom projektu, a to su: Nexus BiH, Prima VIP i Skele Commerc koji imaju potrebe za upošljavanje za zanimanja stolar, CNC operater i mesar. Budući da takvih zanimanja na službi za upošljavanje nije bilo dovoljno tako da ćemo u suradnji sa Srednjom strukovnom školom Orašje osposobiti neuposlena lica za ova zanimanja koja će onda naći priliku za upošljavanje u ova 3 poduzeća, kazala je Amra Jaganjac, projekt menadžer iz Udruženje za razvoj Nerda iz Tuzle.
  -Ovaj projekt u kojem smo mi partner je jako dobar i pomoći će nam u izobrazbi buduće radne snage i sve djelatnike koje ćemo dati osposobiti preko ovog projekta mi ćemo odmah preuzeti u radni odnos, istakao je Marko Damjanović, direktor firme Nexus BiH.
  -Služba za upošljavanje će sa svoje strane učiniti maksimum da što veći broj ljudi prođe kroz ove procese, te da ljude koji su trenutno na popisima neuposlenih osoba motiviramo da sami ulože napor da steknu neka nova znanja, steknu određene nove kvalifikacije, rekao je Luka Jurić, ravnatelj Službe za upošljavanje Županije Posavske.

   

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti