Više

  Održana V. redovita sjednica Skupštine Županije Posavske

  Najčitanije

  Uz predsjedanje Blaža Župarića, dana 26.4.2023. godine, održana je V. redovita sjednica Skupštine Županije Posavske.
  Zastupnici su razmatrali i usvojili: Odluku o dopuni Odluke o izboru i imenovanju Odbora za Ustav, Poslovnik i zakonodavstvo, Izvješće o radu Zavoda za javno zdravstvo Županije Posavske za 2022. godinu i Program rada Zavoda za javno zdravstvo Županije Posavske za 2023. godinu.
  Na današnjem zasjedanju zastupnici su primili k znanju: Informaciju o Izvješću o radu Županijske uprave za inspekcijske poslove za 2022. godinu, Informaciju o Programu rada Županijske uprave za inspekcijske poslove za 2023. godinu, Informaciju o Izvješću o radu Županijskog zavoda za pružanje pravne pomoći za 2022. godinu, Informaciju o Programu rada Županijskog zavoda za pružanje pravne pomoći za 2023. godinu, Informaciju o Izvješću o radu Županijske uprave civilne zaštite za 2022. godinu i Informaciju o Programu rada Županijske uprave civilne zaštite za 2023. godinu.
  Na ovom zasjedanju zastupnička pitanja i inicijative postavili su i pokrenuli zastupnici Mehmed Memišević, Drago Zečević i Emir Beširević, izvijestili su iz Stručne službe Skupštine.

  Nakon skupštinskog zasjedanja u izjavi za medije predsjednik Skupštine Županije Posavske Blaž Župarić je prokomentirao razmatrane točke dnevnoga reda:
  -Zavod za javno zdravstvo Županije Posavske je unatoč svim izazovima odgovorio zadaći u prošloj godini. Sada nastavlja raditi u novim prostorijama. Ono što se očekuje od Zavoda za javno zdravstvo je kadrovsko jačanje i nabavljanje odgovarajuće opreme kako bi poboljšali svoj rad. Županijska uprava za inspekcijske poslove je u punom kapacitetu odgovorila zadaći za koju je postavljena. Djelovala je uglavnom preventivno, dakle savjetodavno i mislim da može služiti kao primjer rada inspekcijskih službi. Županijski zavod za pružanje pravne pomoći od početka 2010. godine do danas povećava broj predmeta. Služi da pruži pomoć onim najugroženijim skupinama kojima je pomoć najpotrebnija, da ne moraju plaćati usluge pravne službe. Kad je u pitanju rad Županijske uprave civilne zaštite, bilo je pitanja vezano za vatrogasnu postrojbu koja je formirana u Odžaku i Orašju. Važno je spomenuti da je vatrogasna postrojba profesionalna, da će se kadrovski jačati, educirati i opremati. Vidimo kakve imamo probleme vezane za klimatske promjene, za određene elementarne nepogode i tu civilna zaštita, odnosno vatrogasna postrojba može biti od koristi, izjavio je predsjednik Skupštine ŽP Blaž Župarić.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti