Više

  Održana VI. redovita sjednica Skupštine Županije Posavske

  Najčitanije

  Uz predsjedanje Blaža Župarića, dana 7. 6. 2023. godine, održana je VI. redovita sjednica Skupštine Županije Posavske.
  Zastupnici su razmatrali i usvojili: Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o osnovnom školstvu, Izvješće o radu Županijskog pravobraniteljstva Odžak za 2022. godinu, Izvješće o radu i financijskom poslovanju Županijske bolnice za 2022. godinu, Program rada Županijske bolnice za 2023. godinu, Izvješće o radu Zavoda zdravstvenog osiguranja Županije Posavske za 2022. godinu, Program rada Zavoda zdravstvenog osiguranja Županije Posavske za 2023. godinu, Izvješće o radu Službe za upošljavanje Županije Posavske za 2022. godinu, Program rada Službe za upošljavanje Županije Posavske za 2023. godinu i Zaključak o Mišljenju na Nacrt zakona o jedinstvenim načelima i okviru materijalne potpore osoba sa invaliditetom.
  Zastupnici su također primili k znanju Informaciju o Izvješću o radu Agencije za privatizaciju u Županiji Posavskoj za 2022. godinu.
  Na ovom zasjedanju zastupnička pitanja i inicijative postavili su i pokrenuli zastupnici Blaž Župarić, Emir Beširević, Drago Zečević, Mehmed Memišević i Dragan Guberac, izvijestili su iz Stručne službe Skupštine Županije Posavske.

  Nakon skupštinskog zasjedanja u izjavi za medije predsjednik Skupštine Županije Posavske Blaž Župarić je prokomentirao razmatrane točke dnevnoga reda:
  -Izmjenom i dopunom zakona o osnovnom školstvu ostvaruje se mogućnost produljenog boravka u školi za djecu razredne nastave od 1. do 5. razreda, te dodatan rad s darovitim učenicima što će sve doprinijeti kvalitetnijem obrazovnom sustavu. Kad je u pitanju Izvješće u radu Županijske bolnice Orašje i Program rada, zastupnici su podržali dosadašnji način rada Županijske bolnice Orašje kao ustanove od posebnog značenja za Županiju Posavske. Kod programa rada bolnice prepoznate su sve one mjere i aktivnosti koje bi Županijska bolnica trebala poduzeti u smislu ojačavanja i očuvanja postojećeg kadra u županijskoj bolnici i nabavke opreme. Podržano je Izvješće o radu Službe za upošljavanje Županije Posavske koja je provodila mjere iz programa i sredstava koje je dobila od Federalnog zavoda za upošljavanje, dakle za zapošljavanje ili samozapošljavanje. Vjerujem da će tijekom ove godine ta sredstva biti u cijelosti ispunjena i da ono što Služba radi daje jamstvo i sigurnost kada su u pitanju pasivne mjere, da osobe koje se nađu pred otkazom ili koje su dobile otkaz na radu, imaju određeno razdoblje sa uplatom sredstava i svih zakonom predviđenih obaveza. Zavod zdravstvenog osiguranja Županije Posavske je dobro poslovao te će nastojati proširiti i podići na višu razinu kvalitetu usluga osiguranicima. Imali smo i Mišljenje na Nacrt zakona o jedinstvenim načelima i okviru materijalne potpore osoba s invaliditetom kojima su proširena prava. Primljena je k znanju Informacija o izvješću o radu Agencije za privatizaciju Županije Posavske, izjavio je predsjednik Skupštine ŽP Župarić.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti