Više

  Održana VII. izvanredna sjednica Skupštine Županije Posavske

  Najčitanije

  Uz predsjedanje Blaža Župarića, dana 31.03.2021. godine, održana je VII. izvanredna sjednica Skupštine Županije Posavske.
  Zastupnici su razmatrali Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o koncesijama te Zaključkom prihvatili Nacrt zakona kao dobru osnovu za izradu Prijedloga zakona i dali zaduženje Vladi da po istom provede javnu raspravu u roku od 60 dana.
  Na današnjem zasjedanju Skupština je usvojila i Odluku o preuzimanju osnivačkih i vlasničkih prava i obveza nad društvom Radiotelevizija Herceg-Bosne d.o.o. Mostar, izvijestili su iz Stručne službe Skupštine.

  Nakon skupštinskog zasjedanja predsjednik Skupštine ŽP Blaž Župarić u izjavi za medije pojasnio je dodatno razmatrane teme, te uz ostalo kazao:
  -Nacrt izmjena i dopuna Zakona o koncesijama je bitan zakon koji je donesen 2014. godine sa dopunama 2017. godine. Iz razloga, kako je navedeno u obrazloženju, zbog presuda Ustavnog suda Federacije BiH kad je u pitanju povreda prava na lokalnu samoupravu od strane Općine Odžak, te potrebe preciziranja odredbi i manjkavosti koje su uočene tijekom primjene Zakona o koncesijama, došlo se do zaključka da je najbolje ići sa izmjenama i dopunama. Zakon će ići na javnu raspravu u roku od 60 dana u sve tri općine Županije Posavske gdje će javnost moći sudjelovati u kvalitetnijim izmjenama i dopunama.
  Kad je u pitanju Odluka o preuzimanju osnivačkih i vlasničkih prava nad društvom Radiotelevizija Herceg-Bosne, radi se o mediju za koji smo mi itekako zainteresirani i na koji imamo pravo, i zbog toga smo htjeli biti suosnivači tog medija. Nemamo niti prostornih, tehničkih, materijalnih pa ni kadrovskih kapaciteta da u ovom trenutku krećemo u osnivanje samostalne televizije Županije Posavske, stoga smo se odlučili za Radioteleviziju Herceg-Bosne kako bi se i ovoga područja emitirani tv prilozi.
  I na kraju, budući da se nalazimo u preduskršnjem vremenu, želim svim žiteljima Županije Posavske koji obilježavaju najveći katolički blagdan Uskrs uputiti čestitku sa željom da ga dočekaju u zdravlju u krugu svojih obitelji, vodeći računa o svim epidemiološkim mjerama koje su na snazi.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti