Više

  Održana XIII. redovita sjednica Skupštine Županije Posavske

  Najčitanije

  Uz predsjedanje Blaža Župarića, dana 24. 4. 2024. godine, održana je XIII. redovita sjednica Skupštine Županije Posavske.
  Zastupnici su razmatrali i usvojili: Izvješće o radu Vlade Županije Posavske za 2023. godinu, Izvješće o izvršenju Proračuna Županije Posavske za 2023. godinu, Izvješće o utrošku tekućih pričuva Proračuna Županije Posavske za 2023. godinu, Izvješće o radu Županijskog pravobraniteljstva Odžak za 2023. godinu, Izvješće o radu i financijskom poslovanju Županijske bolnice Orašje za 2023. godinu, Program rada Županijske bolnice Orašje za 2024. godinu, Izvješće o radu i financijskom poslovanju Zavoda zdravstvenog osiguranja Županije Posavske za 2023. godinu, Program rada Zavoda zdravstvenog osiguranja Županije Posavske za 2024. godinu, Izvješće o radu Zavoda za javno zdravstvo Županije Posavske za 2023. godinu i Program rada Zavoda za javno zdravstvo Županije Posavske za 2024. godinu.
  Također, zastupnici su primili k znanju Izvješće o financijskoj reviziji Županije Posavske za 2022. godinu i Izvješće o financijskoj reviziji Zavoda zdravstvenog osiguranja Županije Posavske za 2022. godinu.
  Na ovom zasjedanju zastupnička pitanja i inicijative postavili su i pokrenuli zastupnici Drago Zečević, Emir Beširević, Damir Hamidović i Mehmed Memišević.
  Dana 22. 4. 2024. godine svoje X. sjednice su održali Skupštinski odbori – Odbor za Ustav, Poslovnik i zakonodavstvo, Odbor za gospodarstvo, ekonomsku politiku i proračun i Odbor za društvene djelatnosti, jednakopravnost spolova i borbu protiv korupcije, izvijestili su iz Stručne službe Skupštine Županije Posavske.

  U izjavi za medije predsjednik Skupštine Županije Posavske Blaž Župarić je nakon zasjedanja Skupštine ŽP izjavio:
  -Danas smo na dnevnom redu imali točke analitičko-informatičkog i programskog karaktera. Izdvojio bih Izvješće o radu Vlade ŽP za 2023.godinu, zatim Izvješće o izvršenju proračuna ŽP za 2023. godinu, kao i Izvješće o izvršenju pričuva Vlade ŽP. Kada govorimo o izvješću Vlade ŽP za prošlu godinu, možemo zaključiti iz onoga što su zastupnici iznijeli, da je Vlada u prošloj godini dobro obavila svoj posao, radeći prije svega u interesu naših građana. U svim područjima rada zamjetno je podizanje na višu razinu svih područja rada kako bi podigli i razinu standarda življenja na području ŽP. Naravno, da uvijek može više i bolje, ali zastupnici su se složili da je Vlada u prošloj godini položila ispit kada je u pitanju rad i jako je dobro vodila svoj posao. Proračun za prošlu godinu dobro je planiran i realiziran, nije bilo prekoračenja proračunskih stavki i svi korisnici su dobili benefite iz tog proračuna.
  Podržano je izvješće o radu Županijskog pravobraniteljstva a razmatrana su financijska i programska dokumenta zdravstvenih ustanova, Županijske bolnice, Zavoda zdravstvenog osiguranja ŽP, kao i Zavoda za javno zdravstvo.
  Zastupnici su dali pohvale i potporu u radu Županijskoj bolnici za prošlu godinu i njene programskim aktivnostima. Izražena je potpora pojačavanja kadrova u zdravstvu, prije svega liječnika specijalista i obnavljanje opreme. Županijska bolnica je ustanova od strateškog interesa za razvoj Županije Posavske, a sekundarna zdravstvena zaštita na zavidnoj je razini. Pozornost se mora posvetiti Županijskoj bolnici jer je ona jamac opstojnosti življenja na području Županije Posavske, naglasio je u izjavi predsjednik Skupštine ŽP Župarić.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti