Više

  Održana XIX. sjednica Skupštine Županije Posavske

  Najčitanije

  Uz predsjedanje Blaža Župarića, dana 2.6.2021. godine, održana je XIX. redovita sjednica Skupštine Županije Posavske.
  Zastupnici su razmatrali i jednoglasno usvojili Zakon o dopuni Zakona o muzejima, Izvješće o radu i financijskom poslovanju Županijske bolnice za 2020 godinu i Plan i program rada Županijske bolnice za 2021. godinu.
  Na današnjem zasjedanju zastupnici su također primili k znanju: Informaciju o Izvješću o radu Zavoda za javno zdravstvo Županije Posavske za 2020.godinu, Informaciju o Programu rada Zavoda za javno zdravstvo Županije Posavske za 2021.godinu, Informaciju o Izvješću o radu i financijskom poslovanju Zavoda zdravstvenog osiguranja Županije Posavske za 2020. godinu, Informaciju o Programu rada i financijskom planu Zavoda zdravstvenog osiguranja Županije Posavske za 2021. godinu i Informaciju o Izvješću o radu Agencije za privatizaciju za 2020. godinu.
  Dana 1.6.2021. godine svoje XVII. sjednice su održali Skupštinski odbori – Odbor za Ustav, Poslovnik i zakonodavstvo, Odbor za gospodarstvo, financije i proračun i Odbor za društvene djelatnosti, izvijestili su iz Stručne službe Skupštine.

  Nakon skupštinskog zasjedanja predsjednik Skupštine ŽP Blaž Župarić u izjavi za medije kazao je:
  -Rad današnjeg zasjedanja Skupštine Županije Posavske obilježile su teme iz resora zdravstva, izvješća o radu zdravstvenih ustanova, programi rada za tekuću godinu, financijsko poslovanje u prošloj godini, planovi i programi za ovu godinu. Najviše pozornosti je izazvala Informacija o radu Županijske bolnice Orašje za 2020. godinu gdje su se zastupnici pohvalno izrazili o Izvješću o radu i o radu Županijske bolnice u prošloj godini. Mislim da je bolnica kao ustanova od posebnog značenja za Županiju Posavsku, i Skupština i Vlada, posvećuju veliku pozornost toj zdravstvenoj ustanovi u smislu djela financiranja, participiranja u njihovima troškovima, u njihovom radu.
  Općenito zdravstvo je položilo ispit u prošloj godini. Zavod za javno zdravstvo je dao svoj obol, isto tako i Zavod za zdravstveno osiguranje kao ustanova koja financira rad zdravstvenih ustanova u najvećoj mjeri je također poslovala pozitivno, imali su senzibiliteta i razloga pomoći onim ustanovama koje su više radile s povećanim iznosom sredstava, što su prepoznali i Vlada i Ministarstvo, iz tog razloga mislim da možemo biti zadovoljni s radom zdravstvenih ustanova u prošloj godini.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti