Više

  Održana XVI. sjednica Skupštine Županije Posavske

  Najčitanije

  Skupština Županije Posavske na XVI. sjednici, održanoj 18.07.2017.godine, razmatrala je i usvojila Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o državnim službenicima i namještenicima u tijelima državne službe u Županiji Posavskoj. Zastupnici su također razmatrali Nacrt zakona o zaštiti od požara i vatrogastvu Županije Posavske i usvojili Zaključak da je Nacrt dobra osnova za izradu Prijedloga zakona.
  Pored ovih zakonskih mjera zastupnici su razmatrali i usvojili Izvješće o radu Županijskog pravobraniteljstva Odžak za 2016. godinu i Izvješće o radu i finacijskom poslovanju za 2016. godinu Županijske bolnice u Orašju kao i Plan i program rada za 2017. godinu Županijske bolnice u Orašju.
  Informacije su primljene k znanju i to: Informacija o Programu rada Županijske uprave za inspekcijske poslove za 2017.godinu, Informacija o Programu rada Županijske uprave civilne zaštite za 2017. godinu i Informacija o Programu rada Zavoda za javno zdravstvo Županije Posavske za 2017. godinu.
  Na ovoj sjednici skupštinski zastupnici su usvojili Zaključke o Nacrtu zakona o sigurnosti i zaštiti na radu, Nacrtu zakona o štrajku, Nacrtu zakona o prijevozu opasnih tvari, Nacrtu zakona o liječenju neplodnosti biomedicinski potpomognutom oplodnjom i Nacrtu zakona o turizmu Federacije BiH, budući se radi o zakonima iz podijeljene nadležnosti između razine Federacije BiH i Županije.
  Na ovom zasjedanju zastupnička pitanja i inicijative postavili su i pokrenuli: Tomo Jurkić, Anes Osmanović, Drago Zečević, Željko Josić, Mirsad Ahmetović, Senad Ahmetović i Joso Oršolić.
  Dana 17.07.2017. godine svoje sjednice su održali skupštinski odbori – Odbor za gospodarstvo, financije i proračun svoju XV. sjednicu i Odbor za društvene djelatnosti svoju XIV. sjednicu. Odbor za Ustav, Poslovnik i zakonodavstvo svoju XX. sjednicu nije održao zbog nedostatka kvoruma., izvijestili su iz Stručne službe Skupštine.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti