Više

  Održane info sesije o javnim pozivima: EU4AGRI, EU4AGRI-Recovery i EU4BusinessRecovery

  Najčitanije

  Tri informativne sesije o javnim pozivima koji su objavljeni od strane projekata EU4AGRI, EU4AGRI-Recovery i EU4BusinessRecovery održane su danas (25.1.) u amfiteatru Školskog centra fra Martina Nedića u Orašju. Informativne sesije o javnim pozivima projekata podržanih od strane Europske unije vrijednih 8,3 milijuna KM održala je Anela Rodić Jarebica, projektna koordinatorica EU4AGRI-Recovery. Poduzetnicima s područja Županije Posavske, predstavnicima Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva ŽP i predstavnicima Ureda za razvoj, europske integracije i borbu protiv korupcije Županije Posavske predstavljeni su javni pozivi, a koji su namijenjeni za dodjelu bespovratnih sredstava, na koji se mogu prijaviti zadruge, tvrtke, prerađivači, obrti i samostalni poduzetnici.

  -Ova tri projekta su financirana od strane Europske unije, a implementiraju ih Razvojni program Ujedinjenih nacija zajedno s Češkom razvojnom agencijom i Međunarodnom organizacijom rada. Cilj je da moderniziraju poljoprivredno-prehrambeni sektor i da podrže one poljoprivrednike koji su imali negativne utjecaje od covida 19 i rata u Ukrajini.
  Jedna od info sesija je jako važna kada su u pitanju poljoprivrednici, odnosno kooperanti, a radi se o javnom pozivu potencijalnim korisnicima bespovratnih sredstava za mjeru potpore ublažavanju negativnog utjecaja tržišnih poremećaja i klimatskih promjena u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji. To je javni poziv koji ukupno iznosi 2 milijuna KM. Pojedinačne prijave mogu da iznose između 15.000,00 KM do 300.000,00 KM.
  Drugi javni poziv odnosi se na potporu investicijama u prerađivačke kapacitete i marketing u poljoprivredno-prehrambenim proizvodima. Radi se o javnom pozivu koji je namijenjen za prerađivače i iznosi ukupno 5 milijuna KM, a pojedinačne prijave mogu iznositi od 30.000,00 KM do 300.000,00 KM.
  Treći javni poziv je za start up poduzeća u poljoprivredno prehrambenom sektoru i iznosi 1,3 milijuna KM. Na ovaj javni poziv se mogu prijaviti fizička lica i tvrtke koje posluju do godinu dana od objavljivanja našeg javnog poziva koji je objavljen 19. prosinca 2022. godine. Bitno je da je investicija je vezana za primarnu poljoprivrednu proizvodnju ili preradu prehrambenih proizvoda. Po pojedinačnoj prijavi se može tražiti od 20.000,00 KM do 80.000,00 KM.
  Kada je u pitanju javni poziv za start up ne tražimo nikakav vid sufinanciranja, za javni poziv koji se odnosi za prerađivačke kapacitete i marketing prehrambenih proizvoda tražimo 30% sufinanciranja od strane podnositelja prijava dok za mjere potpore ublažavanju negativnog utjecaja tržišnih poremećaja i klimatskih promjena u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji traži se sufinanciranje od 25%, izjavila je Anela Rodić Jarebica, projektna koordinatorica EU4AGRI-Recovery.

  Javne pozive i potrebne obrasce možete preuzeti ovdje.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti