Više

  Održano predstavljanje studije IDPI u Zagrebu

  Najčitanije

  Predsjednik Vlade Županije Posavske Marijan Klaić bio je nazočan u Europskom domu Zagreb gdje je održano predstavljanje studije Bosna i Hercegovina – federalizam, ravnopravnost, održivost Studija preustroja BiH u cilju osiguravanja institucionalne jednakopravnosti konstitutivnih naroda Instituta za društveno-politička istraživanja iz Mostara.

  Sadržaj studije su predstavili njezini urednici Ivan Vukoja i Milan Sitarski, a stručne osvrte na njezin značaj i domete dali su predstavljači Nino Raspudić i Ivan Rogić. Prisutnima su se obratili i predstavnici pokrovitelja: Dr Božo Ljubić u ime Hrvatskog sabora i Hrvatskog narodnog sabora BiH, Žana Ćorić u ime Državnog ureda za Hrvate iz RH koji je bio i pokrovitelj izrade studije, te Marijan Biškić u ime Udruge bosanskih Hrvata „Prsten“.

  Događaju je nazočilo oko 50 posjetitelja, visokih dužnosnika i saborskih zastupnika, te drugih uglednika, sudionike društvenog i političkog života Hrvatske i BiH.

  -Bio sam nazočan predstavljaju Studije koja polazeći od postojećeg Daytonskog sporazuma na znanstvenoj osnovi nudi određene prijedloge i korekcije, kako bi sva tri naroda u BiH u cijelosti bila ravnopravna jer Daytonski sporazum se pokazao u praksi manjkavim, kada je u pitanju ostvarivanje prava Hrvatskoga naroda, kazao je predsjednik Vlade Županije Posavske Marijan Klaić.

  Predsjednik Klaić je posjetu Zagrebu iskoristio i za dva radna sastanka.
  Sa predstavnicima Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske je razgovarao na temu kandidiranja projekata iz Županije Posavske na već raspisani natječaj. Predsjednik Klaić je također razgovarao i sa veleposlanicom BiH u RH Renatom Paškalj vezano za gospodarsku suradnju gospodarstvenika iz Županije Posavske i Republike Hrvatske.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti