Više

  Održano Prvo online Županijsko natjecanje „Projekt građanin“ (CIVITAS)

  Najčitanije

  Prvo online Županijsko natjecanje „Projekt građanin“ (CIVITAS) za učenike osnovnih i srednjih škola Županije Posavske je završeno jučer (30.6.2020. godine). Certificirani suci iz Brčko distrikta: Miroslav Marojević, Milosava Andrijašević i Nizama Đozić Mulamujić pregledali su, analizirali i ocijenili dostavljene prezentacije učenika osnovih i srednjih škola iz Županije Posavske.

  U konkurenciji osnovnih škola, za online natjecanje prijavila se ekipa Osnovne škole Ruđera Boškovića iz Donje Mahale s temom-projektom: „Uvođenje sekcije društvenih igara“. Problem su predstavili jasno, razumljivo i dobro obrazložili. Mjere koje učenici predlažu su potpune, jasne, uvjerljive i imaju strategiju kako će utjecati na vlast u školi da ispuni njihove zahtjeve.

  U konkurenciji srednjih škola, prvo mjesto osvojili su učenici Srednje škole Pere Zečevića iz Odžaka s temom: „Nedovoljna promocija kulturno-povijesne baštine“, a drugoplasirani su učenici Školskog centra fra Martina Nedića iz Orašja s temom: „Online kupovina-prednost ili opasnost?“ Obje teme su odlično prezentirane, a prezentacije su pokazale da su učenici svjesni problema u lokalnoj zakednici i da mogu biti aktivni građani i inicijatori i nositelji promjena u svojim sredinama, izvijestili su iz Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i sporta ŽP.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti