Više

  Održano županijsko natjecanje u šahu za učenike osnovnih škola

  Najčitanije

  Županijsko natjecanje u šahu za učenike osnovnih škola s područja Županije Posavske održano je jučer (20.2.) u Osnovnoj školi Antuna Gustava Matoša u Vidovicama. Na 23. županijskom natjecanju u šahu sudjelovali su učenici iz šest osnovnih škola, svaka ekipa škole nastupila je na četiri šahovske ploče od kojih je po propozicijama na jednoj ploči morala biti djevojčica.
  Šahovski klub Orašje osigurao je potrebne šahovske figure i elektronske satove. Za tri prvoplasirane ekipe Osnovna škola Antuna Gustava Matoša Vidovice osigurala je nagrade (pehare, medalje i diplome), a za ostale ekipe zahvalnice za sudjelovanje. Osigurane su i diplome za najbolje igrače natjecanja po pločama.
  Natjecanje je sudio Vjekoslav Živković, internacionalni majstor, državni sudac i FIDE trener.

  Učenici Osnovne škole fra Ilije Starčevića iz Tolise osvojili su 1. mjesto, 2. mjesto pripalo je učenicima Osnovne škole Orašje, a 3. mjesto osvojili su učenici Osnovne škole Braće Radića iz Domaljevca. Ostale pozicije zauzeli su učenici: OŠ Stjepana Radića Bok, OŠ Antuna Gustava Matoša Vidovice i OŠ Vladimira Nazora Odžak.

  Najuspješniji učenici po pločama su:
  1. ploča – Marko Marković iz Osnovne škole Stjepana Radića Bok i Zvonimir Oršolić iz Osnovne škole fra Ilije Starčevića Tolisa;
  2. ploča – Matej Nedić, Osnovna škola fra Ilije Starčevića Tolisa;
  3. ploča – Josip Mikić, Osnovna škola Orašje;
  4. ploča – Leo Maršić, Osnovna škola Antuna gustava Matoša Vidovice Vidovice.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti