Više

  Okrugli stol o Nacrtu Zakona o obrtu u Federaciji BiH

  Najčitanije

  U dvorani Skupštine Županije Posavske u Domaljevcu danas (08.06.) održan je okrugli stol o Nacrtu Zakona o obrtu u Federaciji BiH. Ministarstvo gospodarstva i prostornog uređenja Županije Posavske organiziralo je skup kojem su bili nazočni predstavnici Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta (Dragica Sabranović), predsjednik Skupštine ŽP Joso Marković, ministar gospodarstva i prostornog uređenja u Vladi ŽP Darko Kasap, zastupnici u Skupštini ŽP, predstavnici Obrtničke komore FBiH ( Željko Babić), obrtnici ŽP kao i predsjednik Obrtničke komore ŽP Petar Senković, te predstavnici županijskih i općinskih institucija.
  Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH prihvatio je Nacrt novoga Zakona o obrtu i srodnim djelatnostima u Federaciji BiH i zadužio Vladu Federacije BiH da organizira i sprovede javnu raspravu za izradu prijedloga Zakona. S tim u vezi, Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništa i obrta zadužilo je Županije da organiziraju okrugle stolove na temu  Nacrta Zakona o obrtu i srodnim djelatnostima u Federaciji BiH, a sve u cilju davanja doprinosa za donošenje što kvalitetnijeg propisa, istaknula je u uvodnom dijelu moderatorica okruglog stola pomoćnica ministra Mirzeta Alić Topolović.

  Ministar Darko Kasap pozdravio je nazočne te naglasio kako obrtnici moraju biti glasniji u isticanju problema koji opterećuju njihovu djelatnost. Ministar smatra da su potrebne promjene u obrazovnom sustavu koji bi, naglasio je, trebao iznjedriti kvalitetne kadrove za tržište rada, kadrove koji će više biti kompatibilni potrebama gospodarstva i obrta. U nastavku rada okruglog stola  Dragica Sabranović (predstavnica Komisije za izradu novog zakona koju je imenovala Vlada FBiH), predstavila je nova zakonska rješenja koja imaju za cilj, kazala je, skratiti rokove i pojednostaviti administraciju u cilju razvitka obrta. Odgovarala je na brojna pitanja sudionika rasprave. Nije nedostajalo ni vrlo konkretnih prijedloga koji će biti proslijeđeni na razmatranje Komisiji. Kako se radi o nacrtu Zakona kojim bi se uspostavila nova zakonska regulativa u oblasti obrta, rečeno je u zaključku, sve primjedbe na tekst Nacrta Zakona mogu se proslijediti na mail: gospodarstvo@zupanijaposavska.ba ili  komisija@fmrpo.gov.ba u roku od 30 dana od dana održavanja okruglog stola.

   

   

   

   

   

   

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti